време за прогноза 31 май 2024 2024-05-31 2024-05-31 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBa0tDIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--a8dbf3e0b17a02cd2a5d4340c5cb22ebf24aecbb/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20240514_075045.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Обядът на един академик...

Обяд, Бургас. Центърът на града. С академик Денков се ръкуват най-различни хора по пол, възраст и занятие.

Иде госпожица от близка партийна шатра. Смее се лукаво, а до нея сръчна съпартийка прави видео запис, че да инфлуенснат подир това широките народни маси.

Госпожицата с усмивка обяснява на академик Денков, че според нея той за нищо не става и го пита колко квадратни метра е неговото жилище. Повече от ясно е, че това е мисията на живота и.

В партията на госпожицата явно са обсебени от квадратните метри жилищна площ. Но да не понечите да зададете на лидера им същия въпрос. Дали има връзка между партийната субсидия и жилището му. Пази Боже. Тази връзка е въпрос на национална сигурност.

Денков спокойно споделя информацията за квадратурата на своя дом.

Младата госпожица му обяснява, че той лично и съответно ПП-ДБ са виновни за ваксините против Ковид. Не били оставили избор на хората и ги задължили да се ваксинират. Той, Денков е отнел избора им???

За нейна беда минава друга госпожа, спира се, заслушва се в дружеската беседа и казва "не е вярно, аз имах избор, не се ваксинирах и два пъти се разболях от Ковид"

Получава се тъпа пауза. Госпожицата, все още усмихната, осъзнава, че не може да каже на госпожата „Вие за нищо не ставате“, защото е избирателка все пак и си тръгва. Ценното видео с нейната изява започва триумфално да шества из социалните мрежи.

До академик Денков се спират и други хора. Едни му засвидетелстват безрезервна подкрепа, други посочват грешки на правителството му и го критикуват.

Какво??? Критикуват го? Че може ли така? Че къде дават така? Позволено ли е да се критикува доскорошен премиер.

В случая, да.„

Но...Сещам се за един екс, който не чуе ли конграчулейшън, истерясва и се обижда и къса менискус. 

Денков слуша търпеливо всички. А не всичко е похвали. Слуша критики. Споделя, поема отговорност, обяснява, но не се оправдава.

Пътьом минава колега стабиляга от друга партия и мило ми казва "Ще ви разбием на изборите. Ще ви бием като маче у дирек". Очите му блестят. Това е неговото символ верую. Да изградят хилядолетен райх, воден от неговата партия. 

Това им е цел номер едно. Втората им цел е да изкарат пълен 20 годишен мандат. Имат готов лидер за това. Той и за 30 годишен мандат е готов, ама се срамува да го обяви, пък и менискусите му няма да издържат.

Обяд. Бургаска закусвалня. В центъра.

Влиза академик Николай Денков. Купува си кроасан, хапва го на крак, говори си с продавачката. 

Няма тежка охрана, няма отцепване на улици, абсолютно нищо.

Нормална човешка ситуация.

Хайде на бас, че това е първият министър-председател, който влиза в тази бургаска закусвалня, за да си купи нещо за хапване. Сам.

Точно затова всеки може да заговори доскорошния министър-председател, включително хлевоуста мома от партия, чиято предизборна кампания е посветена на обругаване на кабинета "Денков".

Академик Денков пътува към следващата среща в следващия град или село. Където хората могат да говорят спокойно с него, да го съветват, но и да го критикуват. Да, могат...дори е препоръчително. Иначе не е истинско.

Предизборната кампания е в разгара си. Най-страшният и забранен от ЦИК въпрос е "Какъв министър-председател искате"

Ха, че дотук ли стигнахте?

И таз добра.

То, време за прогноза станало.

Днес ще е топло, дори направо горещо. Става и за плаж.

Нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...