време за прогноза 24 май 2024 2024-05-24 2024-05-24 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBamlDIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--fcae7ca573567ad52d9f5d6bbd1c9c49df23964d/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20240524_095734.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Честит 24 май

Важни са буквите. Важни са думите. Така е било. Така и ще бъде. 

Едно е да те изписват с главна буква, друго е с малка, нали.

Или пази Боже, да те изписват със ситен текст.

А още по-лошо е да те опишат с малки букви и да те бутнат в скоби. Или да те сложат като обяснителна бележка под черта.

Макар че понякога точно в ситно изписания текст е заровено кучето или е скрит ключът за палатката.

Важни са буквите. Важни са думите.

Понякога нещо написано от сърце, може да накара човек да изпита и почувства какво ли не.

Да заплаче.

Да се разсмее.

Да се замисли.

Да се отчае.

Да се вдъхнови.

Да се промени.

Да надскочи себе си.

Понякога буквите, които са подредени в думи и в изречения, могат възвисят едно общество или да го принизят. Да издигнат една държава или да я срутят.

Има хора, които подреждат буквите, за да вдъхновяват. Има други хора, които редят букви и думи, за да нараняват. Трети пък пишат букви връз Колизеума. Гледаш ги само три букви, ама цял свят се тресе от обида. 

А един чисто и просто написал "Олю" вместо олио и българската азбука реве с глас.

Уж едни и същи букви изписват се от перото на различни хора, но като се подредят в думи, се получават толкова различни текстове.

Един пише "История славянобългарска". Друг с възторг рецитира "Език свещен на моите деди", пък после сяда на стола и пише деня и нощя ругателства и сквернословия. Иначе зове се диджитъл криейтър, а то лайномет същий. 

Важни са буквите. Важни са думите.

Само тогава обаче, когато озаряват и надежда носят. Иначе по-добре да не ги изписваме никак даже. Че обиждаме създателите им.

Защото учениците на светите братя Кирил и Методий едва ли са създали цяла азбука, за да пишат кухоглави пишурки чрез нея фалшиви новини.

Честит празник. Честит 24 май на всички вас, които с букви, думи и слова правите живота на българите по-хубав, по-смислен и по-светъл.

Благословени да сте.

И таз добра. Мигар прочетохте този брътвеж безумний?

Е, добре. Да ви кажа, че днес ще е слънчево и топло, но и малко облачно. Поне няма да вали. Максималните температури ще достигнат кажи речи 24 градуса. Като говорим за градуси, още ли смятате, че 42 градуса са най-подходящи за ракия? или това е слаба ракия?

Както и да е. Нека е хубав денят ви

автор: Красимир Калудов

 

 

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...