време за прогноза 13 апр. 2024 2024-04-13 2024-04-13 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBb0NCIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--0b06cc6485074df9b2dad070535889b5a4a9a746/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20230407_080122.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Конниците на Апокалипсиса, които яздеха пудел

В Отечество любезно конниците на Апокалипсиса пристигат, яхнали пудел. Интересното е това, че четиримата конника яздят един и същ пудел.

Идват заплашително и застрашително, но не за да възвестят Деня на страшния съд, а за да скрият зад същия този пудел управленските грехове на един светец. Пък той е толкоз свят, че конграчулейшъни и благословии ехтят в негова прослава отвред. Алелуя, да се светят магистралите Му.

Конниците ръчкат пудела, върти се по команда пустият му домашен любимец, че да скрие зад себе си „Балкански поток“, щото някакви юродиви задават премного въпроси .

То, потокът, иди дойди, ще го скрие някак си, ама тъй пък нацяло се вижда някаква „газова карта“.

Всъщност не се вижда, защото е добре скрита, но пък става ясно, че е подписана и баш заради тази карта е изграден „Турски поток“, който не е турски, а „Балкански“, но носи ползи за Турция, Русия и други страни, а не за Мила Родино.

Значи, туй пуделите са много ненадеждни твари.

Ей, го, на!! Грамаден такъв, пробва се да прикрие всичко, пък зад опашката му  изведнъж се мярват някакви чували с пари, изтеглени в брой, уж предвидени за изграждането на автомагистрала „Хемус“.

Парите вече ги няма, магистралата също я няма, но няма и въпроси към онзи, който е дал парите и към онези, които са ги взели. В чували. Вие не питате, ние не отговоряме.

Пуделът вече изплезва език, защото накачулените върху него конници на апокалипсиса му издават команда да скрие инхаус поръчките за магистралите, но пък тогава се виждат неремонтираните, но пък щедро финансирани язовири.

Пуделът вече е пощръклял да се върти по команда. Крие язовирите, но ...да му се не види, лъсват милиони левове, дадени за строителство на физкултурни салони. Парите са дадени, няма ги, но и салоните още повече ги няма. Няма и въпроси. Няма и отговори.

И баш в този момент някакви типове излизат с мнение, че много от санираните сгради в страната повдигат въпроси за качеството на ремонта.

Пък други ломотят, че по някакъв газов договор държавата губела по 500 000 долара на ден. А договорът е за години. Апокалипсис сега и тук.

Ей, зли хора, бе!!! Не се спряха да ровят. Пуделът и конниците хукват насам натам, че да засенчат поредната гадост.

И раздават на всеки по мегдана снимки в несвяст. Албум след албум със снимки на едни хора, които са снимани с други хора. Белким, чунким, санким гражданството и селячеството да забрави и да спре да пита.

Щурат се насам на натам конниците на апокалипсиса, яхнали и четиримата един пудел, а встрани от тях Конникът без глава се киска. Щото той не само е без глава, ами и без кон.

Конят отдавна е обявен за болен от африканска чума, а главата му е взета след проверка от някаква парламентарна комисия и е сложена на трупчета.

Пуделът вдига крак и опикава положението.

Хартиената завеса пада и сцената се покрива с мрак.

Следва финален надпис „Който пачки вади, от пачки умира. Аз съм твърд привърженик на машинното гласуване“.

Ха, че то време за Магнитски, пардон време за прогноза станало.

Днес ще е топло за сезона, облачно и с възможни превалявания в Бургас и в региона.

Нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов

 

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...