време за прогноза 15 март 2024 2024-03-15 2024-03-15 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBazJCIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--6db74d4fa0beaf808b6dd28454fb4d94694a1bce/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20140212_074123_resized.jpg

Burgas Reporter Ltd.

България в състояние на „Перфектната буря“

Слънчево е, не вали дъжд, питчки пеят, топло е и би трябвало денят да е прекрасен, ама...

Не знам как са се подредили звездите, обаче Мила Родино, Ти Си Земен Рай е в ситуация на перфектната буря.

Замислете се. Почти по едно и също време сме изправени пред избор на нов патриарх, очакваме да бъде избран нов министър-председател, съответно да бъдат избрани нови министри и евентуално обладстни управители, предстои да се изберат нови председатели на държавните регулатори, пък и  да бъде избран нов президент на БФС. Ще има и избор на Сливенски владика.

На всичкото отгоре баща ми тръгна баш сега да си избира гарсониера нейде из Бургас.

И от всички тези избори зависи накъде ще тръгне Отечество любезно...или няма да тръгне. Може и да си тъпче на място по стар обичай.

Всичко изглежда като сблъсък между силите на Доброто и силите на Злото. Поне така представят ситуацията всички Сили, които участват в изборите.

Разбира се, изборът на гарсониера за баща ми не е национален проблем, но изобщо не е за подценяване.

По какво си приличат всички предстоящи избори?

По това, че са важни и ключови. По това, че от тях зависят съдби. По това, че те могат да доведат до промени в много сфери от живота на страната, но могат и да ни оставят в задънената улица, в която си стоим от време оно.

В някаква паралелна система аз щях да избирам между белгийска или чешка бира, но днес в нашата вселена ще купя избраното от жена ми „натрошено овче сирене“.

Ей, го на...ключовият момент.

Някой в някакъв момент избира вместо нас. Ако този някой е почтен, това се нарича помощ, защото аз обикновено купувам някакви странни на вкус сирена и съм делегирал избора на жена ми. Демек, изпълнявам препоръката и приемам избора и.

Но ако онзи, които определя избора ни, не е почтен? Тогава какво се случва?

Случва се всичко това, което виждаме всеки ден пред очите ни. Не само във футбола.

Да си пожелаем предстоящите избори да са добри за Отечество любезно, а избраните да са читави и вдъхновяващи.

Иначе днес максималните температури в Бургас и в региона ще са около 12 градуса, без вятър, без валежи и без кал.

Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

 

 

 

 

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...