време за прогноза 12 март 2024 2024-03-12 2024-03-12 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBa0dCIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--c5c4b1aa3e67957cef0b28154c57080b6fbc98f5/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/9.12%20umbrellas.jpg

Burgas Reporter Ltd.

В Бургас е време за чадъри...

Виждал съм го с очите си в големите градове из Европа. Започва да вали дъжд и това автоматично изкарва по улиците търговци, които продават ...чадъри. Дъждобрани също.

Или когато слънцето е спряло, сърдито пече, пот навред тече ли, тече...същите продавачи предлагат на потните човеци панамени шапки.

В Бургас и в слънце и в сняг бабките срещу „Транспортната къща“ продават ароматни цветя, уханни лук и чесън, домашна ракия, домашен оцет и плетени вълнени чорапи. Също и билки. Вероятно против нощно напикаване. Или против урочасване?

Плетените вълнени чорапи са нашето устойчиво развитие, основният камък на обществото ни.

Вали дъжд??? Голяма работа, няма да си разплета чорапите, я! 

Това са същите онези вълнени чорапи на онези бабки, от които възхитената актриса Яна Маринова някога си закупи два три чифта и сподели кадри от събитието, което стана ...ъъъ...вайъръл, демек инфлуенсна бабините чорапи. 

Обаче Яна Маринова и с вълнени чорапи изглежда красиво, а аз с вълнени чорапи мязам на клето чифтокопитно.

Извън тези абсолютно безсмислени мои разсъждения бих искал да ви кажа, че синоптичките в къси полички по телевизора прогнозираха, че днес ще вали дъжд, а максималните температури ще са между 8 и 13 градуса.

В Бургас и в региона с пълни шепи ще черпим от красотите на бургаската пролет, демек дъжд, студ, кал и влага. Също и малко вятър за разкош.

Не знам как е при вас, но аз винаги свързвам пролетта с калта. Двете са неделимо цяло.

И нали знаете, че тази кална, студена бургаска пролет с белези на закъсняла зима изведнъж изчезва и на нейно място настъпва триумфално горещото, влажно бургаско лято. Но за него ще си говорим в началото на юни.

Дотогава ви пожелавам едно единствено...

Нека е хубав денят ви

автор: Красимир Калудов

 

снимката е илюстративна и показва в цялата му прелест магазин за чадъри из Лондон

 

 

 

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...