време за прогноза 01 юни 2023 2023-06-01 2023-06-01 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBck4vIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--31888bd5247b34191d297b278cf8a926671738d0/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/101.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Прокълнати сме да живеем в интересни времена

Някой явно е проклел българите със старото китайско проклятие „Да живееш в интересни времена, дано“

След години в учебниците по история нашето време ще бъде описвано с доста интересни исторически факти.

Например ще пише това, че България и българите безпроблемно са въвели и приели в обръщение Петьо Еврото, но мнозина от тях са се съпротивлявали на това да бъде въведено еврото.

И в резултат на това в България всичко се е купувало и продавало по начин, който е ощетявал България. А купувачи и продавачи на това тържище на бъдеще са били били прокурори, съдии, юристи, политици и кой ли още не. И в резултат на това са се родили "дела на трупчета" и "държава на трупчета".

Ще четат и за това, че България за времето от 2007 до 2021 год. е внесла в ЕС около 14.16 млрд. лева, а е получила до 2015 год. 13.16 млрд. лева и до 2022 год. още 10. 35 млрд лева, т.е получила е повече, отколкото е внесла, но вари ги печи ги, българите пак ругаят лошия ЕС.

След години в учебниците по история сегашният период от време ще бъде описван като интересно време, през което политиците не са говорели един с друг, но са говорели по най-отвратителен начин един за друг.

След години в уроците по история ще пише, че един депутат е успял чрез истинско технологично чудо да запише за около 2 часа и половина как неговите колеги депутати говорят почти пет часа по един не много уважителен начин за други депутати. И за посолства. И студентите и учениците от бъдеща България ще се питат как е възможно за два часа и половина да запишеш пет часа разговори? И ще се питат как народните водачи са излъчвали омраза един към друг, а същевременно са искали да водят българите към светли бъднини.

След години в учебниците по история ще пише, че главният прокурор е искал депутатския имунитет на бивш премиер, а бившият премиер отказал да даде имунитета си, защото отлично знаел, че към него няма да се отнесат с библейското „Дай, за да ти се даде“ , а по-скоро ще се окаже част от кавър версия на песента „И шат на патката главата“.

След години в учебниците по история студенти и ученици ще четат как държавният глава връчва мандат за съставяне на правителство и поставя условие да не се съставя правителство, защото не му харесват определени политици. А те пък него хич даже.

Ще четат учениците и студентите какво се е случвало през месеците май и юни 2023 година и ще се чудят каква държава е била България по онова време. Времето, в което ние сега живеем.

Но в тези страници от нашата история ще има място и за хубави неща.

Например, за новата хубава приятелка на ДавайГришо и за вероятно новата, поредна жена на БлагоДжизъса.

Или за това, че българският роман „Времеубежище“ и  Георги Господинов са спечелили международната награда за литература „Букър“.

И в края на урока по история студентите и учениците от нашето бъдеще ще си кажат „Мда, през 2023 година българите са живеели наистина в интересни времена“

Ха, че то време за прогноза станало.

Днес ще е горещо и влажно. Нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов

 

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...