време за прогноза 26 май 2023 2023-05-26 2023-05-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcU4vIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--0630235d7959f6871245ff39c140ee898414f54a/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/cryzis.jpg

Burgas Reporter Ltd.

За робите, за сънищата на робите и за най-страшния път за робите

След историята със записите се замислих върху онази най-стара история или поне една от най-старите, в която търсим примери и поуки.
За онази история, която разказва как Мойсей повел евреите роби през пустинята към Обетованата земя...
 
И така скитали заедно 40 години.
Сигурно не са били малко онези от довчерашните роби, които са проплаквали жално милно "Какво ни беше, имахме хляб, вода, покрив над главите, е малко тежък труд, но...имахме сигурност при фараона в Египет, а сега скитай из пустинята в жега, в болести и глад"
Мойсей ги водил 40 години, докато забравят робското си минало...
 
Та, в края на историята евреите стигнали до Обетованата земя. Но знаете ли кое е станното? За Мойсей нямало място в нея. Той не могъл да се наслади на живота в Обетованата земя.
 
Общо взето това си спомням от тази библейска история.
 
А в нашите лични истории сами избираме какви да сме. Сами избираме къде да сме...или кого да следваме и кому да вярваме.
"Продължаваме Промяната" предлага възможно най-трудния и тежък път към Обетованата българска земя. Токова труден, че чак страшен.
 
Но някои българи вече са тръгнали по този път...и е много възможно някой ден да стигнат до края на пътя, но да се окаже, че за "Продължаваме Промяната" няма място в Обетованата земя. Защо ли? Защото все пак ще напомня на наследниците на робите, че дедите им са били роби.
 
Е, какво пък толкова. няма защо да си посипваме главите с пепел или да страдаме, защото...нали мисията ще е изпълнена.
 
Няма да има българи с робско мислене, а България ще е превърната от страна за лично ползване на българските фараони в страна на независими и силни хора.
 
Уви, някои сънародници обаче вечно ще останат роби в мисленето си, в поведението си, в мечтите си дори. Во веки веков ще си искат хляб, вода и покрив под властта на българските фараони.
 
По записите им ще ги познаете
 
Ха, че то време за прогоза станало. Топло ще да е. Някъде ще е горещо. Нека е хубав денят ви.
 
автор: Красимир Калудов
 
 
Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...