време за прогноза 04 дек. 2022 2022-12-04 2022-12-04 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBangrIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--1bd2c0e2cf7619bed068fb147088c501fbda1092/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/IMG_7718.JPG

Burgas Reporter Ltd.

И този път българите сме ангели небесни, а адът, това са другите...

Картите пак са раздадени. Ние сме ги раздали и вече е ясно за пореден път, че адът, това са другите, а ние сме ангели небесни.

От едната страна този, лош, лош нидерландец Марк Рюте, а от другата този невероятен Боби Михайлов...пардон...Боби Михайлов май също вече е от лошите.

Добре, де...от едната страна този, лош, лош Марк Рюте, а от другата Мила Родино, Ти си Земен Рай, Твойта Хубост, Твойта Прелест, Ах, Те Нямат Край...

Нидерландия не ни пуска в Шенген. За Хърватска може, за Румъния може, но за Отечество любезно хич даже не може. Защото ...

Ами, защото нидерландците са такива и онакива, защото ни мразят, защото не ни обичат, защото там пушат трева, защото са напълно изпушили, защото за нищо не стават, нали ги знаем какви са, защото...самият Марк Рюте не бива, защото...имат крави и пият мляко, а ние пием ракия.

Боят настана, тупкат сърца ни, ето ги вече наште душмани...Този път нидерландците са враговете.

За няколко дни ние се утвърдихме като най-добрите експерти и познавачи по темата за народопсихологията на средния нидерландец. Обяснихме на цялото човечество какви са нидерландците, демонстрирахме колко много ги превъзхождаме.

Кой ли не обясни, че там в пустата Нидерландия хората са лоши, наркотарфикът минава оттам и да не ни се правят изобщо на светци. То, едва ли не се набива на очи изводът, че не ни пускат Шенген, защото ни завиждат и ни мразят.

За какво ни завиждат и защо ни мразят, не е ясно, но няма начин завистта да е една от причините да ни слагат прът в колелото на развитието. Поне в този дух звучат всички експертни мнения.

И само ако някой българин посмее да каже плахо, че може би и ние като общество и като държава сме допуснали някакви грешки и носим някаква вина за слуващото се и за неслучващото се...

Ееее, тогава до всяко зло същество застава още едно и настава крамолическа пропаганда.

Защото ние по традиция силно любим да мразим.

„Първо извади гредата от своето око и тогава ще видиш ясно, за да извадиш съчицата, която е в окото на брат ти“

Кой, бе??? Кой ги говори тия глупости? – ще ревне мигом някой сърдит българин.

Лука го е рекъл. В своето Евангелие.

А Лука ли? Да не е някой холандец?

Всъщност ние знаем истината.

Докато тук сме се хванали гуша за гуша, за да си доказваме кой е по-по-най, кой е по-виновен и кой е по-лош, докато периодът на полуразпад на обществото ни продължава, докато публичните средства се харчат непублично, докато кандидатите да водят бащина дружина не водят дружината, а водят битки помежду си, а дружината тъпче на място, докато на изборите хората тръпнат друг път невидели в едно да гласуват живи и умрели, докато в за гости къщите, живеят само зетьове и тъщите, дотогава ...има ли смисъл да изброяваме повече.

Докато сами не си оправим държавата, няма да ни пускат в Шенген. И ние ще продължаваме да се самоопределяме като рай, но всъщност ще сме прокудени извън райската градина.

Каква райска градина, няма да им стъпя в Шенген, ей къде са Малдивите – би викнал някой нашенец от пазара в Одрин.

А колкото до Нидерландия, превъзхождаме я със сигурност с нашите високи, сини планини, реки и златни равнини, небето като от коприна...

Да, природата ни е по-хубава от тази в Нидерландия, но това не е достатъчно, за да ни пуснат в Шенген. А може и да ни завиждат за природата, а?

Пък от прокуратурата се заканиха да поискат доказателства от Марк Рюте, с които да докаже, че през нашата граница мигрантите минават с банкнота от 50 евро. Ама, ха. 

Всъщност не е ли време отново да прочетем приказката за Неволята?

Ха, че то време за прогноза станало.

Днес ще е хладно, дори направо студено, задължително кално, влажно и мокро в Бургас и региона.

Нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...