време за прогноза 06 окт. 2022 2022-10-06 2022-10-06 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcVo5IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--c9bdf6d714a9a3f3246d41ee6cfdec883d5b843c/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20221005_081332.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Денят след изборите и дните след деня...

Вари го, печи го, но основните послания от изминалата предизборна кампания бяха „Надежда тука всяка оставете“ и „Адът, това са другите“.

Иначе казано положението беше „На Западния фронт нищо ново“.

Но ей, го на...Мина предизборната кампания като „Сън в лятна нощ“ и сме в ситуация на „Елегантността на таралежа“.

Някакви вълци в овчи кожи вече са се преоблекли като самодиви в бели премени и дуднат хрисимо, благочестиво и благо, че „Човек за човека е брат“.

Дори са готови готови да плеснат с ръце и да се прегърнат...с всеки, който е готов да им бъде помощно колело в едно правителство. Готови са да се прегърнат и с онези, на които преди няколко месеца забиха нож в гърба.

После как да не се сетиш за „Погнусата“ от Жан Пол Сартр. Или за „От Русия с любов“ на Йън Флеминг.

Тия дни по тв екраните е истинско нашествие. Някакъв абсурден римейк на „Възход и падение на куртизанките“. В един момент се питаш Парламент ли ще имаме или „Вертеп“. И Емил Зола не може да ви отговори.

Извратените предложения за политическо съвокупление направо мязат на „Любов по време на холера“, но в края на краищата какво друго може да се очаква от политици, които никога не са готови да кажат на властта „Сбогом моя красавице“.

Но пък всички ние можем спокойно да промълвим „Добър ден тъга“, щом в агенция по храните уволниха онзи директор, който спря превръщането на един граничен пункт в приходоизточник на частна лаборатория. Демек всяко ново е добре забравено старо.

Защото казано е, че там където е текло, пак ще тече. Което ми напомня за рязкото увеличение на цената на водата в Бургас и леко се вкисвам.

Апропо...намалението на цената на литър бензин с един лев засега се отлага, защото...защото ...защото Иван Костов е виновен. Или вече е депутатът Христо?

Ха, неусетно станало време за прогноза. Днес ще е слънчево, без валежи и приятно топло за сезона. За едни ще е сезонът на тиквите ,за други на гроздето или на орехите...А за служебния гълъбитет е подходящо време за преговори с ГАЗПРОМ.

Нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов

 

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...