време за прогноза 02 сеп. 2022 2022-09-02 2022-09-02 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBa3g5IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--56e4fdc73408ead8348c474812dce43aae4b8e35/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20220524_153111.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Обратното броене до 2 октомври започна...

Предизборната кампания официално стартира.

Без заря и фойерверки. По-скоро с кални бани и със закани от всеки към всеки.

След жребий в Централната избирателна комисия вече са известни номерата на партиите и коалициите в бюлетините, в които избирателите ще търсят и евентуално ще намерят своите предпочитани кандидати.

Тези номера са известни, но онези, които участниците ще си погаждат едни на други, засега са тайна.

В над 9300 секции в цялата страна ще се гласува машинно. Желаещите да гласуват в чужбина ще могат да заявят писмено или с електронно заявление до ЦИК намерението си да дадат своя глас за някой измежду всички 22 партии и 6 коалиции в бюлетината.

Предизборната кампания започва днес, на втори септември и приключва в полунощ на 30 септември. Първи октомври е определен като ден за размисъл, а на втори октомври ще гласуваме в секциите.

Дотогава, както по всичко личи, в предизборната кампания ще се води люта битка между посланията на участниците. И по стар обичай повечето ще заложат на „Адът, това са другите“, а много малко на „Нека победи по-добрият“

Да, в кампанията ще има кисели и махмурлии политици, които ще ви обясняват, че щом не сте с тях, значи сте против тях. И между другото къде директно, къде завоалирано ще ви казват да мислите, да си опичате акъла, защото ако след втори октомври се окаже, че не сте гласували точно за тях, ще ви се случи случка...Ще ви казват това, но ще замълчат за друго. А то е, че на втори октомври, колкото и да не ви се вярва, всичко зависи от вас, а не от предизборните щабове, от социолозите или от нас, медиите. Всичко зависи от вас в онзи момент, когато натиснете "бутончето" на монитора на машината в изборната секция.

Можете да промените всичко, ако гласувате, но можете и да не промените нищо, ако останете у дома си под лозунга „Всички са маскари“.

Но едно е сигурно. Някъде измежду всички листи с кандидати в Бургаски избирателен район има и много достойни хора.

Дори познавам лично някои от тях. С някои от тях сме на едни политически позиции, с други сме на срещуположни. Но това не променя факта, че те са достойни хора. Така че аз имам за кого и за какво да гласувам.

Пожелавам същото и на вас.

Ха, че то станало време за прогноза, а? Не, не е време за социологическа прогноза. Там прогнозите отдавна са се превърнали в инструмент за полиране на мозъчни гънки и за моделиране на електорални нагласи. За синоптична прогноза е време.

Днес ще е топло, влажно, облачно и на доста места дъждовно. И вярно е, че септември няма да бъде май, но лятото със сигурност още е тук, в Бургас и региона.

Нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...