време за прогноза 24 авг. 2022 2022-08-24 2022-08-24 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBakY5IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--4c855f4924e52adf771c4509d12db1350afcb264/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20200813_074549.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Българският живот в неизбежност

Преди време мой приятел, който от много години живее в Канада, ми обясняваше, че там законите не са по-хубави или по-лоши от тези в България.

Разликата се криела в това, че ...я, да видим дали ще се сетя как точно го каза..., ах, да...каза ми “Разликата от България е в неизбежността на прилагането законите“.

Демек ...каквото и да стане, канадците знаели, че законът неизбежно ще се приложи върху закононарушителят. И шат, и шат на патката главата.

И от онзи разговор до ден днешен думата „неизбежност“ някак ми се е забила в мозъка. В своя канадски вариант. В един неизбежен вариант.

Но какво значи тук някаква си неизбежност и едно „неизбежно“...Според речника означава „неминуемо“, а според живота би трябвало да се приеме като „няма тън мън“ и „няма бягане от това“

Тия дни са замислих какви неща в нашия живот са неизбежни. Неминуеми.

Опитах се направя кратък списък с ...хм...българските неизбежности.

Поне с десет от тях

Я, да видим...

Неизбежно слънцето изгрява от изток...и затова мнозина българи са свикнали да коленичат пред всичко, което идва от Изток. По-точно от Североизток. Е, не всички българи коленичат. Някои направо пълзят и целуват нозете на дошлите от Североизток. Пък един вицепрезидент дълго и напоително мляска ръката на едни североизточен патриарх, ама туй е друга тема. Както казваше Бай Ганьо „Ако вие целунете едно място, аз ще целуна още по-друго място“

Неизбежно съседните държави не ни мислят хубавото и едните взимат хубава Яна от Балканджи Йово, а други ни крадат царете и историята, трети са просто гадни, четвърти изнаално лоши и т.н.

Неизбежно Андрей Райчев прави социологически прогнози от ТВ екрана и неизбежно прогнозите му са различни от резултатите, за което г-н Райчев прави неизбежен обяснителен коментар.

Неизбежно не можем да намерим отговори на важни въпроси...като се почне от „Кажи ми сестро, де е Караджата“ и стигнем до „Къде са онези милиони левове, изтеглени в чували, за строителството на непостроената магистрала „Хемус“?

Неизбежно ръстът на заплатите у нас е винаги по-нисък на фона на цените.

Неизбежно винаги се говори за увеличение на пенсиите..., което неминуемо уж щяло да реши демографската криза.

Неизбежно за реформите у нас се говори, но реформи не се провеждат...или неизбежно се провалят.

Неизбежно всички договори да доставки на петрол и природен газ са направени така, че България накрая винаги плаща...дори и да не получи нищо.

Неизбежно се разделяме на две, три, четири, пет и повече враждуващи и мразещи се групи от хора, за да докажем неминуемо , че не сме държава и нация, а пространство, в което се случва неизбежен разпад на елемнатрин частици.

И някак съсвсем неизбежно Служебния Гълъбитет обяви, че ще започне неизбежни преговори с неизбежния един единствен доставчик на природен газ...

Няма тън, мън. Няма бягане от това. Няма връщане назад. Неизбежно е. 

Защото учените може да казват и доказват, че слънцето изгрява от изток, но у нас широките народни маси и тесните социалисти вярват убедено, че всичко идващо от Североизток е неизбежно и най-важно като слънцето и въздуха за всяко живо същество...

Надеждата ми се крие в това, че накрая всеки си намира майстора. Неизбежно. Дори и някакви слуги на двама господари, които са забравили, че имат срок на годност. Дори и служебния гълъбитет.

Неизбежно е.

Ха, мигар прочетохте тия брътвежи докрай? Съжалявам, че съм ви загубил времето.

А, то време за прогноза станало.

Е, днес ще е топло, влажно и хлъзгаво...като в ...като в ...сауна.

И ще вали дъжд.

Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...