спорт 13 авг. 2022 2022-08-13 2022-08-13 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBZ0o5IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--206b444ee788759da8a8bc4b20f0bf86042ed603/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20220813_194528.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Нулево равенство след здрава битка между „Черноморец 1919“ и „Асеновец“

Първото домакинство на „Черноморец 1919“ в Трета Югоизточна лига завърши с резултат 0:0, но въпреки равенството „акулите“ бяха изпратени с мощни овации от своите горещи привърженици заради пълното им раздаване на терена и непримиримия им стремеж към победата.

Играчите на Георги Чиликов играха солидно и без никакви рискове през първото полувреме и почти не позволиха опасности пред своята врата.

В 17 мин. централният нападател на бургазлии Долапчиев успя с няколко движения да се освободи от опеката на защитниците, осигури си прекрасна позиция и отправи силен удар, но за съжаление на всички по трибуните топката прелетя край дясната греда.

Няколко минути по-късно след центриране солидният защитен вал на гостите леко се огъна, но удар на играч в син екпи срещна тялото на играч на „Асеновец“

В 35 мин. имаше нов удар към вратата на „Асеновец“, но неточен. Последваха няколко корнера, които не доведоха до ситуация за голов удар и гостите изпълниха една от своите основни задачи за първото полувреме, т.е да не допуснат попадение във вратата си.

Още с първите секунди на втората част „акулите“ подложиха своите съперници на силен натиск.

Така между 45 и 52 мин. на няколко пъти като по чудо домакините не откриха резултата. В поредица от страхотни разбърквания никой не успя да опъне мрежата на гостуващия отбор, а имаше няколко такива положения. Вратарят на гостите също се представи на висота на два пъти. А малшансът за „Черноморец“ придоби ясно изражение в 48 мин., когато топката се удари в горната греда на вратата на„Асеновец“, но...това беше всичко от тази ситуация.

Постепенно минутите от второто полувреме започнаха да летят, гостите успешно намираха поводи да бавят времето и това допълнително изнерви бургазлии.

Финалният щурм на „Черноморец“ стана наистина убийствен. Нов удар в лявата греда лиши "акулите" от гол.

Така се стигна до последните секунди на срещата, когато при поредното центриране в наказателното поле на „Асеновец“ куп от играчи се сблъскаха и главният арбитър показа нарушение на правилата и ...отсъди дузпа.

Играчите с червени екипи го наобиколиха, на терена влязоха служители на полицията и когато страстите са уталожиха..., реферът отсъди ...съдийска топка и ...отмени дузпата.

На свой ред футболистите на „Черноморец“ поискаха обяснения, публиката озверя и в дадените пет минути продължение домакините така и не успяха да превземат омагьосаната врата на своите противници.

Нулевото равенство се запази до последния съдийски сигнал.

В заключение, Георги Чиликов и неговите футболисти изиграха мача така, че в доста периоди от игровото време отборът на „Асеновец“ буквално беше опрян до стената, а играчите му принудени да разиграват топката в своето наказателно поле или просто да я изпращат далеч в половината на „Черноморец“

Все пак трябва да се отдаде заслуженото и на гостите. В заключителните минути на срещата при изцяло отворената игра на „акулите“ те имаха и нелоши  шансове за контраатаки, но не им достигна скорост или умение, за да ги развият.

„Черноморец“ наидгра „Асеновец“, но не спечели. Това е същият този „Асеновец“, който в първия кръг буквално разнебити на свой терен един от фаворитите „Саяна“ Хасково.

P.S Радваща подробност беше и завръщането на публиката по трибуните. 

В духа на старите традиции част от агитката на "акулите" пък зае своето място и се опита максимално да надъха своите любимци.

За пръв път от години насам имаше опашка от фенове за билети, които си купуваха „дарителски билет“ , преди да влязат на стадиона.

А някои от тях купуваха по няколко, като например горещ фен на „Черноморец“, завърнал се от САЩ, който просълзен просто плати 10 билета и взе един.

автор: Красимир Калудов

Коментари

спорт ...


образование ...


здраве ...