спорт 18 юни 2022 2022-06-18 2022-06-18 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbGQ4IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--bd45a3abf26398d919dda1fe4945abde7b76ecda/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20220617_104309.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Влизане във Втора футболна лига е целта пред „Черноморец 1919“ Бургас

Целта пред третодивизионния „Черноморец 1919“ Бургас е влизане във Втора футболна лига. Постигането на задачата започва още с първия ден от подготовката за новия сезон стана ясно от думите на новия старши треньор Георги Чиликов и директора на клуба по спортно-техническите въпроси Слави Костенски.

Двамата бивши играчи на „акулите“ обявиха, че преди да започнат битките на терена в клуба вече е започнала тотална реорганизация, за да бъде изградена ясна управленска структура, в която всеки ще носи персонална отговорност за изпълнението или неизпълнението на задачите си.

В рамките на този модел решаващи ще са вече решенията на основния спонсор на отбора Васил Данов от компанията „Трансвагон“, който ще има последната дума.

Георги Чиликов и Слави Костенски пък ще се ангажират изцяло със селекцията и спортнотехническите въпроси.

Относно създаването на състав, който да спечели правото за участие в „Б“ група, безкомпромисният старши-треньор сподели, че е провел поредица от разговори с талантливи играчи от Бургас и региона, които в момента играят в други клубове в страната. Разговорял и е с футболисти, създадени от други академии и школи. Повечето от преговорите са били неуспешни, тъй като футболистите са отказали да се завърнат в „Черноморец“. Причината за отказа им не са били предложените финансови условия, а поставените изисквания от Чиликов да се преследва първото място в Трета Югоизточна лига.

Според наставника на „акулите“ тази задача явно притеснява някои от играчите, които търсят по-спокойна кариера в аматьорските нива на родния футбол.

Георги Чиликов призна, че почти цял месец е обсъждал своето завръщане в родния си клуб и едва когато се е убедил, че в отбора всичко ще бъде поставено на професионална основа, е решил да да направи тази крачка в кариерата си. Чиликов призова за пълно обединение на всички, на ветерани, на фенове, на играчи, на треньори и на бизнеса за постигане на общата цел. Връщане на клуба в професионалните нива на футбола. От новото първенство като елемент от новата професионалната организация в „Черноморец 1919“ ще бъдат въведени билети за домакинските мачове, като очакваната им цена ще бъде символична, ориентировъчно между 1 и 3 лева.

Засега „Черноморец 1919“ ще играе мачовете си в Бургас в своя исторически дом в квартал „Акациите“. Паралелно с това обаче от клуба вече се подготвят да кандидастват за концесия на спортния комплекс в кв. „Долно Езерово“, където освен обновяването на съществуващия терен и трибуни планират да изградят ново игрище с изкуствено покритие и с нормални размери за футболни мачове, за да могат да провеждат тренировъчен процес през цялата година.

 

Коментари

спорт ...


образование ...


здраве ...