време за прогноза 19 апр. 2022 2022-04-19 2022-04-19 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBc2g3IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--28f16ae37f22002f866ff411422d4eae22f8ec33/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20210428_085213.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Не един български политик за властта - "Дай, за да ми се даде"

Нещо като културен шок и нещо като прочутото "Ти па си много убав"...

Ей, такова нещо изпитвах, когато с трудно прикрит възторг нахълтвах в пространството на кино видео клуба в Бургас, находящ се на второто ниво, над фоайето, там в левия ъгъл на сградата на кино „Септември“

По стълбите вдясно се пъплеше към входа на първи салон и по време на това пъплене, все се пулех към снимките на български актьори, разположени по стените.

Нямам представа защо, но си спомням, че там стоеше снимката на Сашка Братанова.

Де да знам, може да е била със статут на секс символ тогава, макар че според смътните ми спомени тя играеше жена с писотлет във филма за прослава на терористи "Черните ангели"...Може на някакви партийци това да им е изглеждало секси.

Както и да е. Друга ми е думата. ....

В древността гледането на филм в кино видео клуба в Бургас поставяше всеки зрител в абсурдната ситуация да се чуди как пък тъй всички герои изричат репликите си с един и същ глас. Мъже, жени, деца, дядовци и баби всичкщи бяха дублирани с един и същи глас.

Още помня как в страховития филм "Челюсти" онази гадна акула /ей, наплюскване нямаше тоя звяр/ нападна една девойка, който плуваше из залива ...

Та, най-ужасното за крехката ми психика на тийнейджър беше това, че уплашената мацка, захапана от акулата,  крещеше "Помощ", ама с един такъв подчертано мъжки тембър, а от брега някакъв тип съответно крещеше „Ида, ида“ пак със същия глас. Да имаше едно лесно и акулата щеше да каже със същия мъжки тембър „Айде, по възпитано моля ви се, какво сте се разкрещяли“

А зрителите в кино видео клуба толкова се бяха уплашили, че бяха забравили да пият от редкия си сок в стъклени чаши. Да, бе ...имаше сок в кино видео клуба, какво толкоз.

Ако трябва да бъде честен, сокът беше толкова разреден, че беше по-кофти и от зъбната картина на акулата в „Челюсти“

Защо ви казвам това ли? Ами, защото се замислих ,че напоследък някакви взаимно изключващи се партии у нас, заговориха с един и същ фалшив глас. Един такъв мъжки глас.

Да не би пък акулата им шеф да ги е захапала всичките с челюстите си за продажните задници, за да ги активира? Питам се, де. Нищо друго.

Ей, го ...спасителят в ръжта дебне, готов е да се върне на бял кон.Каква акула е той, каква акула. Как щрака гладно със зъбки, горкият.Не му понася властовата диета. Иска пак властчица и отчаяно крещи към средния българин "Дай, за да ми се даде".

То, аслъ на Боби Михайлов голямото завръщане  след две години изгнание като модел служи на всички пристрастени към властта. Не я пускат и я сънуват. Вярват, че властта е създадена само за един и се вкопчват в нея като Амгъл в Пръстена . Е, видяхме как свършиха Амгъл и неговият пръстен.

Ха, че то станало време за прогноза, бре!!!

Днес ще е хладно, ще е облачно и като нищо на места ще превали. Таз красива кална пролет пак ще бушува навън.

Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...