време за прогноза 13 март 2022 2022-03-13 2022-03-13 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbWg3IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--5d7c1bbd8c247b40ee38a0cb1591b659a100320f/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20170601_065439.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Мазната война в холограмна република България

13 март 2507 год.

Класна стая.

ИИ...или Изкуственият интелект, версия 14.0 влезе чрез холограма в образ на стилна, женствена, но строга преподавателка и зададе въпрос към учениците...или поне към холограмните им образи във виртуалната класна стая по време на онлайн часа по история.

Ученици...кой от вас ще каже кои са били участниците в Мазната война в България?

Десетина от образите на учениците изведнъж изчезнаха и на тяхно място се появи „Няма връзка с този номер, абонатът е изключен или извън обхват“

Г-жа ИИ посочи холограмата на ученика Валентин, наричан за краткост Въ.

Кажете Въ, знаете ли кои са участниците в Мазната война в България?

Г-жо ИИ – отвърна след кратка пауза Въ – в тази война са били въвлечени всички, всеки срещу всеки...Била е жестока и без никакви правила, просто нечовешка.

Отлично Въ, а какъв е бил поводът за Мазната война?

Ами, историята мълчи – отвърна Въ -, но в часа по психология учехме, че причината е била някаква масова истерия, масово оглупяване и масово видиотяване.

Точно така Въ – доволна от знанията на ученика реагира г-жа ИИ – и какви промени предизвикала Мазната война?

Ами, при демонстрацията на тази колективна лудост и всеобща тъпота тогавашният ЕС и тогавашната европейска комисия свикали спешно заседание с две точки. Първата била да диферсифицират съюза от олиото, т.е да се откажат от употреба на олио максимум до три години, а втората да изключат от съюза тази страна с този оглупял народ.

И??? Какво станало???

Европейските лидери преценили, че за страните членки ще бъде по-трудно да се откажат от употребата на олио и затова за по-лесно изключили България от ЕС, а хората в нея продължили да се бият до смърт за олио?

И???

Накрая се самоунищожили, страната практически изчезнала, но олиото останало.

Точно така Въ, получаваш отличен 6 – рече учителката ИИ и нанесе оценката в електронния дневник.

Часът свърши, холограмите дискретно се изключиха, образите на учениците изчезнаха, в това число изчезна и холограмният образ на самото училище, а насред голото кално поле останаха само няколко стека с гранясало олио. И няколко ролки тоалетна хартия. 

В холограмна република България хората отдавна бяха изчезнали.

...

Еее, чудя ви се на акъла. Нима прочетохте дотук тази невероятна глупащина?

Време е за прогноза. Явно някак сте оцелели до този момент и сте излезнали невредими от проявите на колективна мазна лудост, затова да ви кажа, че ако излизате навън днес ще е слънчево, но отново студено.

Пазете се от настинки, от срещи с глупави хора и от лоши мисли.
Нека е хубав денят ви

автор: Красимир Калудов

 

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...