време за прогноза 20 фев. 2022 2022-02-20 2022-02-20 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaHQ3IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--1b41c0aecb8dcf3c3889758bfc21132d8fb8491e/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/PA149937.JPG

Burgas Reporter Ltd.

Красавецът и Кандидатката или едно предаване за красота, любов и още ...нищо

Красавецът сподави напиращия в гърдите му крясък. Опитваше се да запази спокойствие, но с всяка крачка, с която към него се приближаваше Кандидатката, той изпитваше ужас. А според рекламата на шоуто той имаше огромен опит с жените и с лекота можеше да даде на всяка една жена премрежен поглед, прекрасна усмивка и елегантни маниери, плюс мил комплимент. И незабравима вечер, разбира се.

И въпреки този страхотен начален капитал в общуването със слабия пол Красавецът усещаше зараждащи се паник атаки.

Поне при осем от дублите несъзнателно се прекръстваше и плюеше зад гърба си против уроки, а дори не беше вярващ. Поне не крещеше от от ужас, ама ..кой знае. Можеше и това да стане.

И всеки път заради паническите му пристъпи  режисьорът на предаването ругаеше като каруцар и нареждаше всичко да започне отначало.Не че имаше представа как точно ругаят каруцарите, но някога дядото на Красавеца му беше казал, че е нещо страшно за слушане.

Ех, дядо, дядо...само ако можеше да я видиш тази, не като каруцар, ами като цялата каруцарска гилдия щеше да запсуваш – помисли си Красавецът.

Поредната кандидатка грациозно пристъпяше към него. Представляваше някаква хиалуронова, силиконова, филърована версия на самата себе си и сигурно и майка и не можеше да я познае, но в края на краищата дамата беше тук заради него, а не заради майка си.

Режисьорът на предаването изкрещя отнякъде „Усмихни се, бе!!!“ и Красавецът се озъби с бляскавата белота на циркониевите си коронки.

Дамата срещу него също се ухили...и се доближи съвсем близо. Повече от нормалното за близо между двама души, които се виждаха за първи път.

После се нахвърли върху него и го млясна в ухото. Май и му пусна ръка, но докато го стисна за задницата, камерата показа някакъв общ фон и поне тази излагация не стана достояние на широките народни маси.

Красавецът почти беше оглушал от интензивното мляскотене.

Смънка едно „Ослепителна си“, а тя с писклив глас му отвърна кокетно „МИРСИИ“

Настъпи неловка пауза. Никой не знаеше какво да каже, пък то и нямаше какво да се каже. В истинския живот двамата никога нямаше да имат нищо общо, но по сценарий в предаването между тях трябваше да разцъфне страстна любов..., поне за три серии.

Ще съм щастлив, ако приемеш поканата ми, да бъдем заедно тази вечер – смънка Красавецът и направи щедър подканящ жест, демек описа с ръката си дъга, която обхвана Кандидатката N:43 и вътрешното просстранство на старинния замък...туй де, на декорите, които правеха неумел опит да наподобят замък.

За мьен шьи бъди чьест – изграчи с неповторимия си пискун N:43 и се заклатушка към зоната, в където бяха насядали преминалите преди нея четиридесет и две кандидатки.

А оставаха още 57, които идваха на конвейр през пет минути.

В поне тридесет от случаите Красавецът си задаваше наум въпроса „Бахмааму, за чий дявол ми трябваше тоя резил“. Беше  измачкан, потен и изтерзан от всичките ръкостискания, прегръдки и от ..., Господи помилуй, олигавен от целувките.

Ако не беше на 31 години, щеше да ревне с глас като тригодишен.

Докато чакаше следващата Кандидатка, се опита да си спомни коя от всичките дами беше без подобрения...Май имаше една, единствена...Една такава дребничка, със зелени очи...

После го втресе, защото осъзна, че момичето без подобренията и с хубост, както майка и беше родила, беше част от снимачния екип, а не от квотата на Кандидатките. И зеленооката хубавица го беше погледнала само веднъж за миг, но с ужасяващо презрение, което ехтеше във вечността.

Камера!!! Работи...чу се ревът на асистентката на режисьора и кошмарът почна отначало.

По пътеката се зададе нещо страшно. Нещото се ухили до уши. Зъбната и картина беше нещо като гилотина. Красавецът потрепери от страх. В договора за участието му във формата никой и никъде не беше написал, че ще има среща с гилотина.

А Кандидатката пристъпи върху чергата, на която той стоеше, пък се препъна и се свлече на земята.

Да, според етиката на джентълмените и според правилата на доброто възпитание Красавецът би трябвало да се втурне и да подаде ръка на дамата, но всъщност единственото, което искаше, беше да избяга с писъци.

Но уви...Припомни си, че договорите са договори, за да се спазват. А в неговия догоговор клаузите за неустойки бяха железни.

Общо взето звучаха като „Не само ще се целуваш с всички кандидатки, ами и хоро ще играеш“

Затова се наведе, подаде ръка на строполилата се Кандидатка, изправи я и преди да и каже нещо, тя го връхлетя и го обсипа с целувки, между които му изпищя

„От сънищата мои знам койййй сииии,

Ти мойййй сииии, моййй сииии“

Красавецът пак беше напът да се прекръсти, но уви...не можеше. Никой никъде не беше написал в договора му за участие да прави критически анализ на бездарни стихове, ама...ей, го на...случи се. Мъчително преглътна все едно в устата му имаше пресъхнала кухненска гъба, пък измънка някакво "Много мило, прекрасен стих си ми посветила". По това време докато Кандидатка  N:44 възторжено чуруликаше и му обясняваше, че работи като ЕйчАр в цех за стругове, докато той унило си мислеше, че животът няма смисъл.

ЕйчАрката му връчи тава с мусака, палаво му смигна и му извика в ухото „За теб съм я сготвила. Правя мусака, правя 69 и никога не ме боли глава, ха, ха, ха, ха“ , после го намляска, пак го предупреди „Мойййй сиии“ и като се фръцна, замина към фоайето на замъка.

Красавецът изтерзано постави върху масичката за дарове тавата с мусака и измъчено поогледа подаръците. Особено много го впечатли сушения свински бут, която Кандидатка N:17 му беше връчила с думите „Сама застрелях свинята. Сама отрязях бута, осолих го и го изсуших. Ловджийка съм и мисли му, ако не ме избереш, ща гръмна в топките ха, ха, ха, ха“

Камера!!! Работи!!!

По червената пътека, която водеше към чергата запристъпя Кандидатка 45...

Беше кошмарно съновидение. Този път Красавецът не издържа. Направо търти да бяга в обратна посока и с всяка крачка диплеше тежки неустойки по договора си.

Къде, бе, ейййй! Ела тук, бе!!! Върни се, бе юрдек!!! – изрева режисьорът на предаването. Върнете  го, тоя сръндак, че ще избяга, бе!!! Върни се, бе!!! Ще те глобя, ей!!!

Красавецът бягаше и крещеше...от ужас. От вси страни към него се спуснаха Кандидатки, които също крещяха и протягаха хищно ръце, за да го хванат..., а той за срам на храбрите си деди, които бяха участвали в жестоки войни, бягаше слабохарактерно. Една май го хвана и го събори, другите се втурнаха и ...чуха се писъци, сред всички тях неговият май беше най-пронизителен...

"Димитре, събуди се...това е реклама за тапи на уши" – чу се строг мъжки глас и Красавецът се събуди...

В цялата страна широките народни маси пред телевизовите си казаха

„Бахти рекламата чуек“ пък отпиха от ракиите и боднаха от салатите си.

Ха, ама да ви се чуди на акъла човек. Защо изобщо четохте този идиотски текст.

За награда на онези от вас, които стигнаха дотук, ще кажа, че днес ни очаква топъл февруарски ден със слаб вятър, облаци, слънце и максимални температури от 12 градуса в Бургас и в региона.

Нека бъде хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...