време за прогноза 13 фев. 2022 2022-02-13 2022-02-13 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdjk2IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--a484a2ef28d19e2645ae2a97bd1a60219f0c416a/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20210205_075305.jpg

Burgas Reporter Ltd.

За несменяемите ризи в мъжката мода и за несменяемите партийни лидери

Преди време, моята пред Бога и пред хората половинка, презрително ми каза "Мъжката мода ли??? Ха, че тя вашата мода е все една и съща"

И аз тогаз остро я порицах, дори и обясних, че нищо не вдява от безкрайния свят на мъжката мода. Обясних е колко е променящ се. А тя пак ме закова...

„Хайде бе...през няколко години носите двуредно сако или едноредно сако. Сако с три копчета или сако с две копчета. И обувките ви са все едни и същи модели“

Не се разбрахме никак даже. Тя ще ми каже на мен за мъжката мода, ама ха!!!

Напоследък обаче с изумление забелязвам триумфалното завръщане на карираните мъжки ризи от типа "Дървосекач по главната се шляеше, шляеше, още пъплеше".

И незнайно как се сетих, че в древността като десетокласник мъкнех сива вълнена карирана риза насам натам. Дори и в 11 клас я носех. Още се сещам, че си я купих от магазина за ризи до Часовника в центъра на Бургас.

 После като студент имах карирана риза в някакви жълти карета и някаква с сини карета.

Сега на дърти години мъкна върху гърба си някаква на риза червени карета...

 

Стига, бе!!! Май жена ми ще излезе права за мъжката мода. Все една и съща е. Ние се променяме, тя не.

През 2013 год. гледах като гръмнат как панталоните на мъжете по улиците на Флоренция са прекалено къси за моите стандарти. Демек глезените им се виждаха, а на всичкото отгоре бяха без чорапи.

После тази чудесия се появи и у нас.

Ама, мога ли да споря с жена ми...Мога ли да я убеждавам, че бургазлии са станали същински флорентинци и тосканци, защото ходят с панталони, които не им закриват глезените и чорапи се не виждат над обувките.

Не мога...защото поглеждам към поредната карирана риза в живота ми и сякаш чувам как Васил Найденов пее „Все едно и също правя, зле съм, но ще се оправя“

То, това с вечните мъжки ризи иди, дойди.

Ама има и партии, на които председателите са все едни и същи. Несменяеми. Вечни.

Като карираните мъжки ризи, а?

А какво казват хората? Със стари...ъмммх...ризи, нов гардероб не се прави.

Уф, бе...отплеснах се. От една скучна мъжка риза толкоз ломотене изломотих.

Всъщност идеята ми беше да поведа с вас лек, игрив и незаангажиращ разговор за времето.

Днес ще е хладно, облачно и ветровито. Откъде звнам ли? Ами, кагто играх на футбол на игрището до Психото тази сутрин, беше точно такова. Ветровито, хладно, облачно, потно и изморено...Че и загубихме мача с 2:3 в последната минута и топката се отби от моя крак и влезе във вратата. Пфу.

Хайде, нека е хубав денят ви.

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...