образование 02 ноем. 2021 2021-11-02 2021-11-02 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcTU1IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--e7f3de30cb56ad1965138381f9366f5f00fcf0dc/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/FB_Bulgaria.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Фондация „Кроношпан предизвиква бургаските училища с конкурса “skill.ED”

Фондация „Кроношпан“ отправя предизвикателство към професионалните училища в Бургас с поканата си към тях да се включат в международния конкурс за проекти “skill.ED”, Издание 2021, чието мото е “За Вашата общност, за Вашата страна, за целия свят“.

Целта е да се инициират различни социални, икономически и културни проекти в населени места, където компанията има изградени производствени мощности.

Президентът на фондацията г-жа Оана Бодеа смята, че опазването и защитата на естествената природа и предоставянето на образователни възможности на децата са гаранция за успех в живота.

Ето защо дейността на фондация Кроношпан подкрепя както добродетелта, така и идеята за достъпно образование и социална интеграция за всеки. Затова е важно във времена, когато децата и образованието се нуждаят от повече внимание, да се откликне на техните нужди и да им се протегне ръка в правилния момент, когато те най-много се нуждаят от нея.

Тази година със свои проектни предложения ще могат да участват учебни заведения от България, Русия и Румъния.

Своят шанс  получават и учениците с авангардно мислене от бургаските професионални гимназии.

Ще бъдат излъчени победители във всяка от трите страни участнички. Трите проекта, класирани на първо място, ще получат награда в размер на 40 000 евро.

Претендентите ще могат да кандидатстват  с повече от един проект, ако имат разработени такива.

От кандидатите  се очаква да представят своите концепции и визии за подобряване на образователния процес.

Например създаване на класна стая на мечтите,  оборудване на лаборатория, промяна на пространства в училище, създаване на специализирани класове, предлагане на стипендии за студенти, организиране на стажове и др.

Проектите ще бъдат оценени на база на своите въздействие, оригиналност и концепция.

Проектите се подават само и единствено онлайн чрез попълване на формуляр за кандидатстване, който е достъпен на уеб сайта ТУК  от 1 ноември 2021г.

Конкурсът “skill.ED” започна от началото на ноември. Вписването на проектните предложения ще продължи до 31 декември 2021 год.

Авторитетното жури ще оцени проектите до 20.01.2022 год., а победителите ще бъдат обявени на 21 януари.

В състава на журито освен двама представители на Фондация "Кроношпан" влиза и по един представител на компанията от всяка държава участник

За всякакви допълнителни подробности можете да се свържете с нас на електронната поща: office@kronospanfoundation.org

 

 

 

Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...