спорт 23 сеп. 2021 2021-09-23 2021-09-23 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaHQ1IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--fac6ac39b29361c74418bedd38bdc5895a59e0dd/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20210923_121241.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Христо Порточанов официално обяви кандидатурата си за президент на БФС

Христо Порточанов обяви официално намерението си да се яви на извънредния конгрес за избор на председател на Българския футболен съюз и да го…спечели.

Зад кандидатурата му застава цял екип от юристи, финансисти, икономисти, представители на бизнеса , фигури от местните власти, знакови лица за българския футбол и футболни клубове.

Порточанов маркира част от промените, които ще предизвика в родния футбол, ако бъде избран от делегатите на конгреса.

Професионалната футболна лига ще администрира първенствата в Първа и във Втора лига.

Ревизия на договорите за телевизионните права, за да се осигурят повече средства за клубовете.

Издигане в приоритет на развитието на детско-юношеския футбол и обединяване на усилията в тази посока с Министерството на спорта.

Въвеждане на ограничение за играещите и картотекирани футболисти в професионалните клубове, които са с гражданство от страни извън ЕС.

Единодействие в работата на БФС с държавата и общините с цел изграждане и обновяване на спортната инфраструктура, в това число и чрез привличане на финансиране по програми на ФИФА и УЕФА.

Създаване на втора национална футболна база в един от черноморските градове за подготовка на националните гарнитури

Порточанов гарантира, че заедно с етичната комисия към БФС и разследващите органи ще поведе тотална война срещу уговорените мачове и „черното“ тото, като при най-малко съмнение за такива прояви буквално ще „изхвърля“ отборите нарушители от първенствата, дори това да води до дълги съдебни дела.

Радвам се, че хората, които поканих за членове на Изпълнителния комитет, казаха с една дума „Да“. Щом си преценил, че трябва да влезеш в тази битка, ние сме с теб. Когато разберете, които са имената, ще разберете, че сме тръгнали сериозни неща да правим – заяви Порточанов.

Той пое ангажимент да помогне за излизането на бургаския футбол от незавидното състояние, в което се намира, като посочи като първата най-необходима стъпка връщането на собствеността върху двата стадиона в града от страна на "Нефтохимик" и "Черноморец".

Христо Порточанов призна, че е готов да привлече в своя екип като вицепрезидент Стилиян Петров, но не и Димитър Бербатов и Петър Величков.

 

 

Коментари

спорт ...


образование ...


здраве ...