време за прогноза 09 сеп. 2021 2021-09-09 2021-09-09 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdGw0IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--6f1c46a7dea4699af58a67844fc49bfce90e43ff/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20210909_073005.jpg

Burgas Reporter Ltd.

За изгрева, за слънцето и за политическите реотани

Всъщност изгревът е за всички.

За млади. За стари. За социално силни и за социално слаби. За леви и за десни. За кротки и за бесни. Изгревът е еднакво щедър за всички и не зависи от никого. Де, да можеха политиците в парламента да вземат пример от изгрева, когато приемат бюджета. Пък и да си спомнят, че щом и без петел се съмва, може да се съмне и без някоя партия с преобладаващо изкукуригали политици.

Изгревът е неизбежен. Но не като световната победа на комунизма, в която вярваха определени слънчасали човеци, а неизбежен като победата на Природата над всичко и над всеки. Изгревът е неизбежен и това трябва да го знаят онези политици, които обичат да правят нещата на тъмно. Ще им светне слънцето в очите и на тях. Ще светне около тях все някой ден и всики ще ги видят какви са ги свършили на тъмно.

Изгревът не бърза. Той избира момента, кога да започне. Той си избира посоката. Винаги от изток. Но възторжените почитатели на източните философии и политики, хеле пък особено почитателите на една определена източна държава,  би трябвало да осъзнаят, че след своя изгрев от Изток слънцето винаги се стреми на Запад. И както денят започва на изток, така и нощта настъпва първо там. На Изток. Там е първото място, където става тъмно.

Има хора и лидери, които се самоопределят като слънце…, но на такива светлината им не грее никого. И освен това те изчисляват отделената от тях енергия и топлина с гласове и с електорална подкрепа, а не, да речем,  с градуси. Затова те не са слънца, а реотани. Бавнозагряващи или бързозагряващи, това е все едно, защото накрая винаги енергията им излиза скъпо на хората.

Изгревът винаги носи със себе си надежда. Той прогонва тъмнината.

И е готов за зарадва всеки един човек. Ако човекът има очи да гледа, има уши да слуша…

Изгревът дори не знае, че  понякога е толкова много красив. НА него му е все едно. Това му е работата. Да изгрява и да даде възможност на новия ден да тръгне по пътя си.

Това е изгревът. И много други неща е.

А партиите в парламента не са нищо от това. Хубаво е когато гласуват бюджета, да се сетят за изгрева. И за залеза.

Ха, че то време за прогноза станало, бре.

Днес ще е облачно, ветровито и леко хладно за сезона. Дори тук там може и да превали

Максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат до 23 градуса.

Нека е хубав денят ви

автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...