време за прогноза 09 авг. 2021 2021-08-09 2021-08-10 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBanA0IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--2e1544f4436cd9a2a6705c86fa8f476f95a48785/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20180702_064016.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Пъпът на София и неговите летни страдания...

Пъпът на София усети как го обхваща зверско главоболие. Гледаше за осми път на повторение Интервюто, за което земя и небо, звяр и природа и певци песни за него пееха.

"Ужас, ужас...какво ще кажат сега пъповете на Лондон, Берлин, Париж, Мадрид, Виена и Рим, ами другите?" помисли си Пъпът на София, докато слушаше как един млад мъж гневно му се кара от телевизионния екран.

В този момент телефонът му иззвъня отривисто. "Ало, комшу, гледа ли интервюто? Вай, вай чок пишман!!!" - чу да говори в слушалката Пъпът на Анкара, явно близо до него Пъпът на Истанбул цъкаше с език. Секунди по-късно Пъпът на Атина му изпрати краткото "Кир Пъп, лоса работа, много лоса".

По Уотсъп и Вайбър пъпове от цял свят също го заливаха със съобщения... Пъпът на Вашингтон, например, се беше задоволил с краткото "Шейм, шейм, шейм"...Пъпът на Лондон му изпрати стилизирана картинка на леко повдигната дясна вежда, Пъпът на Мадрид незнайно защо му беше изпратил клипче от уличен бой с домати, а Пъпът на Рим се беше задоволил да цитира латинската сентенция „ Sutor, ne supra crepidam“, демек "Обущарю, не по-високо от обувките".

Пъпът на Москва незнайно защо и съвсем извън темата му писа „Олимпийските златни медали по художествена гимнастика са наши, ясно ли ви е, любимци на съдиите“.

Пак дочу звън...Позвъняването беше от непознат номер.

"Слушам" - каза неуверено, а в слушалката някой през смях му извика "Ало, Пъпът на София ли е? Обажда ти се Гъзът на географията... държа да ти кажа, че заставам с лицето си, докато ти казвам това, ама... ние роднини ще излезем с тебе май, а?"

Пъпът на София прекрати разговора, защото се боеше, че ще каже нещо не съвсем академично на тоя заядлив задник, който заставаше с лицето си пред него.

Ядоса се. Не беше се чувствал така гадно от времето, когато по него, по пъпа на София газеха някакви хора с кални цървули. Ей, го на...Пъпът на Пловдив му писа съобщение "Супер, сега всички разбраха, че няма нищо общо с Пловдив".

Това го довърши. Набързо нахвърли някакви дрехи в раницата и се изнесе с двеста накъдето му видят очите. Най-вероятно щеше да отиде на село, където нямаше никакви ядосани отличници.

А пъповете от цял свят продължаваха да го заливат с подигравателни коментари и опустошителни съобщения. Какъв куц ден се очертаваше, да му се не види.

Уф, какви глупости са това, бе!!!

Какво толкоз. Едни се раждат на Пъпа на София, а други драпат по Пътя към София.

То, време за прогноза станало.

Днес ще е горещо и слънчево, потно и задушно. Максималните температури ще достигнат до 34 градуса в Бургас и в региона.

Нека е хубав денят ви.

 

Автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...