време за прогноза 03 юли 2021 2021-07-03 2021-07-03 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcloyIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--d3ce7db5d3bbdfb6eb7bd9a72cd7c419e39d1588/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20210703_075002.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Според българските политици "Адът, това са другите"...винаги другите

Представете си, че изведнъж по силата на някакъв закон на политиците у нас им се забрани да говорят, каквото и да е било, ЗА или СРЕЩУ своите опоненти. Да е задължително да говорят само ЗА себе си, ЗА своята програма и ЗА своя план.

А са казали нещо за лидера Х или за партията Y, а са ги одрусали с чудовищна глоба и им забранят завинаги да се занимават с политика.

И тогава …какво ще стане?

Тогава някои политици при това положение ще трябва да мълчат като пънове. Или като риби. Не че е лошо някои да млъкнат изобщо.

Само се замислете. В тази предизборна кампания основните послания са все някаква разновидност на „Адът, това са другите“.

Гледаш го коскоджами ти лидер, изтъпанил се пред група хора и говори за…говори за друг лидер колко бил лош и отвратителен. Това му е целият репертоар.

И сегиз тогиз скромно добавя за себе си „Аз съм най-великият“. А срещу него бурни, нестихващи и преминаващи в истерия овации.

Друг пък с нож в зъбите се кани да въздаде справедливост. Трети заявява готовност да разруши всичко старо и гадно.

Общо взето това е.

За такива политици не важи правилото „Утрото е по-мъдро от вечерта“, защото те от сутрин до вечер обясняват колко лоши са другите политици. Незнайно защо мяслят, че по този начин ще лъсне собствената им значимост. Идиоти, сър.

Изглежда ми невъзможно някой лидер да излезе и да заяви „В програмата на нашите опоненти тази и тази точка е толкова добра, че ако спечелим изборите, ще им предложим да я изпълним с тяхна подкрепа“.

Да, бе …знам, че звуча идиотски и малоумно. Знам, че у нас е правилно да се заяви „Програмата на нашите опоненти е калпава и ако те спечелят, държавата ще рухне“…

Трябва да се ругае, трябва да се сочи с пръст, трябва да се плашат избирателите, че ако не гласуват за нас, ще настъпи краят на света. Знам, че трябва, дори е задължително да се говори против.

У нас открай време повечето хора гласуват „срещу“ или „против“ някой политик, а не „за“ някого или за някоя партия.

Разбирате ли каква е разликата? Да си „за“ или да си „срещу“. Това е философия. Начин на мислене, начин на живот. Да отричаш. Да обвиняваш. Да заплашваш.

Един лидер вече даде да се разбере, че ако той и партията му не спечелят изборите, значи изборите са нечестни.

Еха, страхотно звучи, нали.

Народонаселението гласува обикновено с наказателен вот. Наказва някого. Отмъщава му. Връща му тъпкано за всичко. Защото който е посял ветрове, ще пожъне буря.

Пази Боже…вчера имаше бури и наводнения и страшни поражения. Пък не върви да обвиниш Иван Костов за тях. Затова и никой вече не поема вина за нищо. Виновно е глобалното затопляне. Затова цената на тока расте. На природния газ също. И на парното. Цените им се увеличават.

Ама и пенсиите били увеличени. Поне две партии имат претенции, че са бащи и майки на увеличените пенсии. Но какво да правят онези, които не са пенсионери?

Хората гласуват най-вече против.

Накрая се оказва, че Негово величество избирателят е наказал сам себе си със своя избор.

Спомняте ли си какво беше казал Станислав Стратиев? Че ние сме най-освобождаваният народ на света. И друго беше казал. „Не случихме ни на поробители, ни на освободители“

„Който ни освободи, той ще ни пороби“ . Това вече не са думи на Стратиев. На Левски са.

А сега бая кандидати за освободители са на пазара. Готови са да ни освободят. И си слагат ореоли на главите, ама ръцете им едни такива мръсни.

Както и да е.

Не съм загубил надежда.

Аз вярвам, че поколението на сина ми и дъщеря ми ще промени България. Синът ми е роден през 2000 год. , а дъщеря ми през 2007 год.

Ако съм жив и здрав, надявам се и с ума си, ще гласувам за политиците от тяхното поколение след десетина години. Защото те мислят по друг начин. Защото част от тях са били на Запад. Учат или работят там, но не отстъпват по нищо на тамошните си конкуренти. И знаят езици. И с делата си предизвикват западняците да им казват "конграчулейшън" на всякакви езици.

Неизбежно е. Някои от тези деца ще се върнат тук и ще влязат в челен сблъсък с традиционните български политици. И няма да ни освобождават. Защото робът се бори за свобода, а свободният се бори за съвършенство.

Докато това се случи, дотогава ще гласувам „за“, а не „против“. „За“ някой, който не е бъркал в кацата с меда. „За“ някой, който има план как да промени нещата. „За“ някой, който не се страхува от това да направи промени, дори и да го псуваме заради тях.

Има ли такъв? Ами, не знам…ще го търся и на 11 юли се надявам да го намеря.

Гласувайте. То е като с ваксините. Не е задължително, но спасява животи. Или една цяла държава.

Ха, че то време за прогноза ставало.

Днес ще е по-хладно от вчера…, ако 27 градуса максимални температури могат да се определят като хладно време.

Нека е хубав денят ви

Автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...