образование 02 юли 2021 2021-07-02 2021-07-02 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBclIyIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--867bb4692e4a56dc6682a4416c47263931f8525a/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/IMG_0228.JPG

Burgas Reporter Ltd.

Модерните паралелки, с които училище „Константин Петканов“ очаква осмокласниците

Професионалните паралелки  със специалности:  „Графичен дизайн“ – код 2130701 и „Икономическа информатика“ – код 4820101, очакват осмокласниците в бургаското училище „Константин Петканов“.

В преподаването на тези специалности са застъпени най-вече модерните технологии, а преподавателите са високо квалифицирани.

За втора поредна година учениците, които ще придобият професия “графичен дизайнер“ след петгодишен курс на обучение,  ще получават своята подготовка  в специално обособени ателиета и кабинети и ще учат как да намират пресечните точки между информационните технологии и изкуството, за да създават продукти с приложение в разнообразни и различни сфери.

Учениците от 8-12 клас преминават също така и през интензивно обучение по английски език - по 18 часа седмично, на ниво „езикова гимназия“, а ще изучават като втори език - руски. Това обяснява и присъствието на деца от руско говорящата общност от Бургас в тази паралелка.

Същевременно при завършването на целия курс на обучение по специалността „Графичен дизайн“ учениците придобиват  III степен на професионална квалификация.  Ако желаят, децата от тази специалност могат да получат и европейско приложение за професионална квалификация.

Нещо повече, учениците от 11 и 12 клас практикуват, т.е имат осигурен стаж, във водещи компании от този бранш в Бургас и имат реален шанс да получат работа непосредствено след дипломирането си. Същевременно интеграцията с факултета по „изобразително изкуство“ на Великотърновския университет дава възможност на талантливите деца при желание да продължат образованието си след 12 клас. Гости преподаватели от висшето учебно заведение също участват в преподаването на учебния материал през годината.

Информационните технологии в  иновативно училище „Константин Петканов“ в бургаския комплекс „Меден рудник“ са широко застъпени в още една специалност „Икономическа информатика“.

По този начин в училището са поставени основите на обучение по още еднапрофесия, с която отговаря на духа на времето.

За високото ниво на преподаване свидетелстват високите резултати в регионални и национални олимпиади и състезания, които постигат учениците от тези паралелки.

При развиването на тези специалности директорът Дарина Иванова и нейните колеги настойчиво увеличават контактите и партньорството с представители на бизнеса от IT сектора, с Художествената академия и с висшите учебни заведения в региона, за да подготвят своите ученици за изискванията и стандартите на пазара на труда

Ръководството на училището очаква с нетърпение новите осмокласници, за да извървят заедно пътя към тяхното професионално израстване.

Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...