образование 16 юни 2021 2021-06-16 2021-06-16 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdmwxIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--b4854cd3df59bd9b4c11bc53f20e04151e4a91eb/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/AEG%20(1).jpg

Burgas Reporter Ltd.

Английската в Бургас разкрива две нови паралелки

Две нови паралелки ще бъдат разкрити от следващата учебна година в бургаската английска гимназия „Гео Милев“.

STEM (Science, Technology, Engineering, Maths) паралелката „Природни науки“ и професионалната паралелка „Графичен дизайн“ ще допълнят чуждоезиковото обучение, с което елитната гимназия е известна вече половин век. Двете паралелки ще приемат по 24 ученици всяка, като профилиращите предмети на профил „Природни науки“ ше бъдат биология и химия с английски и руски езици, а професионалната паралелка „Графичен дизайн“ ще бъде с английски и немски езици.

„Постепенно започна да се налага тезата, че езикът е средство, не цел и заедно с езиците е добре учениците да имат и допълнителни умения. С двете паралелки, които са много различни от всичко това, което сме правили до този момент, отново ще заложим на интензивното изучаване на английски език от 18 ч. седмично, но ще дадем и допълнителна подготовка по профилните предмети.“ обяснява директорът на гимназията г-жа Жаклин Нейчева.

В последните години се наблюдава засилен интерес към медицинските специалности. Профилът „Природни науки“ ще има за цел да поддържа и надгради интереса на учениците към конкретните предмети и да спомогне за по-нататъшното следване и завършване на обучение в сферата на здравеопазването. В елитната гимназия и до този момент биологията и химията са на традиционно много високо ниво и много от учениците избират медицинските университети у нас и в чужбина за своята реализация. Идеята е намерила подкрепа и сред болничните заведения в града, като с едно от тях в момента се обсъждат възможностите за сътрудничество.

От своя страна, професионалната паралелка „Графичен дизайн“ ще отговори на все по-засиленото търсене на специалисти по визуални комуникации. „Основата на графичния дизайн е изобразителното изкуство, в което школата на нашия старши учител по изобразително изкуство г-жа Златка Коева, се е доказала в годините. Разчитаме и на партньорството ни с филиала на Националната художествена академия в Бургас, чийто ангажимент е да осигури достойни преподаватели за обучение на нашите ученици. А това е огромно постижение за всяко училище- още от гимназиалното обучение учениците ни, избрали графичния дизайн, да се срещнат с преподаватели от Академията.“ не скрива гордостта си г-жа Нейчева.

През учебната 2021- 2022 г. АЕГ „Гео Милев“ ще приеме общо 144 гимназисти в шест паралелки- четири паралелки с профил „Чужди езици“ (две паралелки с английски и китайски езици, една паралелка с английски и руски, една паралелка с английски и немски езици), една професионална паралелка и една STEM паралелка.

Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...