образование 10 апр. 2021 2021-04-10 2021-04-10 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbEp6IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--2d5b299add1ebbbb32f6b30fbc54f05430bc49c1/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/12%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%82.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Английската приключи пилотния курс по японски език

Английскатa езикова гимназия АЕГ "Гео Милев" в Бургас завърши пилотния курс по японски език с онлайн инициатива.

Благодарение на сътрудничеството с “The Japan Foundation” в рамките на три месеца – от декември до март, учениците от различни випуски имаха възможност да се докоснат до езика и културата на Япония, както и да разширят знанията си в областта на езикознанието чрез съпоставяне на фонетични, графични, лексикални пластове в източните и западните езици, които изучават като профил.

Специални гости бяха г-жа Хигаки - аташе по културните въпроси в Посолство на Япония в Република България, г-н Такахаши - специалист по японски език към The Japan Foundation, представители на РУО - Бургас и други. Домакини бяха Жаклин Нейчева – директор на ГПАЕ „Гео Милев” и д-р Елеонора Колева – преподавател в курса, а гости – преподаватели, ученици, родители.

Г-жа Хигаки поздрави участниците като изрази готовност за съвместно сътрудничество и подкрепа от страна на Посолство на Япония в Република България и поздрави гимназията с 50-годишния юбилей.

Директорът на гимназията Жаклин Нейчева заяви желание за продължаване на обучението по японски език и култура с амбицията училището да се превърне в своеобразен център.

Инициатор, водещ, както и преподавател в курса беше д-р Елеонора Колева, японист с богата практика в чуждоезиковото образование по японски език и култура, преводач и горд възпитаник на елитната бургаска Английска гимназия. Под нейно ръководство учениците демонстрираха по време на събитието езиковите си постижения, усвояването на двете сричкови азбуки, както и базови йероглифи, и представиха своето портфолио – изключително богато за краткото време от три месеца.

Благодарение на Японската фондация, Община Бургас и всички, които допринесоха за реализирането на този проект, учениците разшириха светогледа си, научиха много повече отвъд стереотипите за „екзотичната” Япония. Презентациите им по теми от света на Япония, творбите, както и техните усилия можете да видите на Фейсбук страницата на курса „Приятели на Япония в АЕГ” ТУК:

 

Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...