образование 29 март 2021 2021-03-29 2021-03-29 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBc2h5IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--8bc18f0485e4ec5cb3152cea9a2dba75d53c554b/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/deca2.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Електронната система за прием в градините стартира на 1 април

Бургаската електронна система за прием в ясли, детски градини и полудневни подготвителни групи към училищата ще бъде активирана в режим за кандидатстване от 8:00 ч. на 1 април.

Предвид противоепидемичните мерки, Община Бургас призовава всички родители да запишат онлайн децата си от вкъщи, използвайки възможностите на електронната платформа за записване ТУК: 

Тези, които нямат възможност да използват удобството на системата за прием, могат да направят това на място в дадената детска градина, където ще бъде направена необходимата организация за отстояние на родителите и дезинфекция на помещенията. Родителите задължително трябва да носят предпазни маски.

Към момента свободните места за прием в детска ясла на територията на община Бургас са 971, а за записване в първа градинска група са общо 1472. Полудневни подготвителни групи има в ОУ „Княз Борис I“, ОУ „Христо Ботев“ – кв. Победа, НБУ „Михаил Лъкатник“ и СУ „Иван Вазов“.

Родителите трябва да знаят, че най-много точки при кандидатстване носи адресната регистрация на детето. Ако вашето дете е живяло над 2 години на декларирания постоянен или настоящ адрес, попадащ в прилежащия район на предпочитаната от вас детска градина, ще получите 300 точки. За сравнение - дете с постоянен или настоящ адрес, който е извън съответния прилежащ район към детската ясла или градина, ще получи едва 1 точка. За да няма злоупотреби, декларираният от родителите адрес на местоживеене на детето ще се проверява по служебен път от дирекция ГРАО.

Важно е да се знае от родителите, че информацията за детски ясли, градини и подготвителни групи в училища, предоставена в електронната система за записване касае съответните Центрове за административни услуги, а не жилищни комплекси. Така например, най-често срещана грешка е родители от ж.к. „Възраждане“ да посочат детско заведение в административен район „Възраждане“ и така детето им да бъде записано в градина в к-с „Меден рудник“.

При записани деца за прием в една и съща градина с равен брой точки под внимание се взима времето на регистрация. Кандидатстването за прием в самостоятелни ясли, детски градини и полудневни подготвителни групи към училища ще продължи от 1-ви до 21-ви април.

Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...