образование 18 март 2021 2021-03-18 2021-03-18 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbHB5IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--6770be4e8b3eaac82b57e9108631d6f7d56eb4fb/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/dsc_0654.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Автото ще има модерен високотехнологичен център

Учениците на Професионалната гимназия по транспорт в Бургас съвсем скоро ще се обучават в иновативен и модерен високотехнологичен център.

Той ще бъде оборудван с най-модерната сервизна техника и ще представлява креативно учебно пространство, в което възпитаниците на училището ще могат да приложат наученото на практика.

Центърът ще съчетава компоненти на реални автомобили с виртуални 3D холограмни автомобилни части. Учениците ще могат да упражняват наученото в два автомобилни сервиза на едно и също място – реален сервиз с двигатели и виртуален, в който ще практикуват и задълбочават знанията си чрез виртуални упражнения и задачи по разглобяване, поправяне и сглобяване на различни автомобилни части.

В зоната за индивидуална работа ще се използват стендовете за електрически и хибридни системи, а в зоната „учене чрез правене“ чрез 3D принтера ще се създават прототипи на различни автомобилни компоненти и части. 3D принтирането ще помогне при усвояване на много от сегашните умения, които се търсят от работодателите, както и при прилагане на знанията в реални ситуации.

Изграждането на уникалния център за обучение в транспортната гимназия вече започна с доставката на първите компютри, стендове и 3D принтер, които предстои да бъдат монтирани в иновативния обучителен център, а останалата част от оборудването на технологичната работилница се очаква да пристигне до юни.

Техниката е закупена по програмата „Изграждане на училищна STEM среда” на министерството на образованието и науката и е резултат от усилията на Община Бургас в последните години за обновяване на средата, актуализиране на специалностите и модернизиране на методите на обучение в Гимназията по транспорт.

Иновативният център ще разполага още с два обособени къта. Единият ще бъде място за  социални контакти и почивка, а втората – зона за физическа и психическа активност с мобилна тенис маса и игри, които ще бъдат интелектуално стимулиращи като шах, табла и различни видове Brain Games /интелектуални игри/. Те ще се инсталират като мобилни приложения за телефони и таблети, като ще поставят учениците в нови ситуации, изискващи различни начини на мислене за тяхното решаване.

Модерният Център по технологии ще бъде допълнен с още един уред, с който Гимназията по транспорт се сдоби по-рано – симулатор на хибриден двигател. По този начин високотехнологичният център ще предостави на учениците актуално оборудване, с което разполагат най-съвременните сервизи в автомобилната индустрия.

Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...