време за прогноза 26 фев. 2021 2021-02-26 2021-02-28 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcTF4IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--2b67911dc41f3fa37cb542772da3110996122edc/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20210205_075311.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Предизборна хроника - страница от некадърен сценарий за абсурдна комедия

Това е слава Богу, само сценарий за въображаема предизборна кампания. Сценарият е написан от некадърен сценарист. Нищо от това никъде и никога не се е случило. И така…случайно в ръцете ни е попаднал лист от сценария и го четем заедно.

Камерата показва родилно отделение. В помещението е пълно с представители на национални и регионални медии. Може да се каже, че е пренаселено и затова репортерите се бутат и настъпват.

В близък план кандидат за депутат, със стилен костюм, но с леко скандална дължина на ръкавите,  пристъпя нервно до родилката. Асистентка му подава ножица, друга асистентка го побутва деликатно. Политикът тревожно придръпва ръкавите на сакото си, поглежда към бебето в ръцете на акушерката, челото му се оросява с пот, с треперещи ръце посяга с ножицата и прерязва пъпната връв на бебето.

Гръмват овации. Навън гърми заря. Бебето гърми, т.е проплаква. Родилката изпъшква. Медицинска сестра попива потта от челото на майката.Пъргава репортерка в суматохата задава фундаменталния въпрос „Как се чувствате“ на родилката, която отново изпъшква.

Някой лисва менче с вода. Водата опръсква крачолите на кандидата за депутат.

Е, нищо, ще ви върви по вода – казва някъде из отзад пи ар консултантът му.

Гръмват овации, навън гърми заря, бебето реве, майката и тя, а съпартийци крещят „Победа, победа“

Нелепият изблик на възторзи утихва.

Камери, диктофони и микрофони обграждат от всички страни политика.

Най-напористият колега, който е задължен от своите шефове да бъде задължително първи, изстрелва напористо въпроса на живота си  „Как ще коментирате раждаемостта у нас“

Политикът с въздишка на облекчение отвръща с

„Благодаря ви за този въпрос“

Леко дезориентиран съпартиец започва да ръкопляска. Гръмват овации. Навън гърми заря. Бебето реве, майката реве и ругае. Бащата в коридора се опитва да нахлуе в родилното отделение, но охраната не го пуска. Бащата плаче и се свлича на пода в коридора. Някаква закъсняла репортерка го прескача и влиза в залата…

Под гора от микрофони, диктофони и обективи политикът започва да обяснява, че преди него не са се раждали такива хубави бебета. Добавя и това, че когато бъдат построени газопроводите в страната, ще се раждат повече деца.

Никой в помещението не може да стопли какво е общото между газопроводите и бебетата, но за всеки случай някакъв активист изкрещява „Браво“, но никой не го последва. Активистът за всеки случаи започва да крещи „Победа, победа“, но остава глас в пустиня и млъква гузно.

В тишината се чува как родилката изпъшква. Бебето реве. От крачолите на политика капе вода, а ръкавите на сакото му са все тъй дълги.

В този момент пи ар консултанът истерично започва да крещи „Какво??? Сигналът е прекъснал??? Ужас!!! Отново??? Колеги, отново трябва да повторим всичко“

Навън гърми заря.

Някой без да иска гръмва бутилка шампанско. Услужливият активист услужливо започва да крещи „Победа, победа“, но никой не го последва.

Настава суматоха. В родилното отделение влиза санитарка и почва да приканва всички да напуснат помещението.

Родилката хлипа. Бебето реве, отвън в коридора всички прескачат бащата на пода.

Изборната кампания продължава с пълна сила.

Завесата се спуска.

Публиката в залата крещи „Върнете ни парите“ и „Оставка“.

Край на сцената

Брей, докато сричахме листа от сценария, то, станало време за прогноза. Е, добре. Днес ще е слънчево и топло за февруари. Дъждове и снегове няма да има, но ваксини може би.

Нека е хубав денят ви

автор: Красимир Калудов

Още публикации от рубриката "ВРеме за прогноза" можете да четете ТУК

Ако този текст ви е харесал и искате да четете и други като него, можете да помогнете на нашия екип с малко дарение

Подкрепете ни със сума от:
Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...