време за прогноза 02 фев. 2021 2021-02-02 2021-02-03 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcVZ3IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--0ea6fc2ccc841aa40b9668d3ca88fbe50d679777/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20210106_092705.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Когато ти е писнало да ти върви по...вода, а автомобилът ти е станал "силиконК"

Ще ви помоля да не ми пожелавате да ми върви по вода. Не и тези дни.

Вървенето по вода ми докарва главоцеп, сърцетуп и мокри крака. На Бургаска влажна зона замязах.

Истина ви казвам, единствената причина да не се напълни напълно язовир „Камчия“ е семейният лимузин. Защото се пълни не язовирът, а автомобилът.

Да, по документи имам лек автомобил, но в действителност е аквариум на колела.

Бога ми, започнах да се притеснявам, че вече се пълни с толкова много вода, че ако ме спре служител на КАТ, ще ми поиска документ за правоуправление, документ за технически преглед, винетка, гражданска отговорност и …и работещ водомер.

Свиках консилиум от специалисти, които поставиха диагноза. Запушени отвори под предното стъкло заради масивни тромби от листа, клечки и кал. И в резултат на това цели потоци вода нахлуват с всеки дъжд пред дясната и зад дясната седалка. Нали ви казвам. Аквариум. Познайте кой следи и слухти най-често прогнозата за времето. Направо оранжев код за наводнения е моят автомобил.

Кал под предното стъкло!!! Като кал под ноктите!!! Още малко и щеше да поникне някой храст край двигателя…между ангренажния ремък и водната помпа. Откъде накъде кал в автомобила. И вода!!!

Баща ми, стар международен шофьор презрително ми рече "Нищо не става от тебе, ки!!! Да беше налял гореща вода, че да прочистиш листата и клечките, пък да отпушиш отворите, че водата да се изчете. Аз едно време с моята "Волга такива проблеми съм нямал, защото я заливах с гореща вода, ама ти не си начуен на труд, защото тя майка ти не ви научи на труд"...

Ъхъ, то пък коя ли майка е учила синовете си как да се грижи човек за автомобилите.

Да, от цялата тази пледоария стана ясно, че баща ми едно време е имал "Волга" и че аз не ставам за шофьор. Добре, де но това нищо не промени. Водата все тъй се плискаше в краката ми вътре в купето на автомобила.

Какво да се прави. Звъннах на моето автомобилно джи пи…Майстор Генчо.

Човекът е врял и кипял, деня и нощя разглобява и сглобява автомобили и вече е достигнал такова високо ниво, че някой ден пред сервиза му на колене ще застане Илън Мъск, пък песен ще викне запее  „Майсторе, майсторе, при мен ела майсторе, че да ми сглобиш ракета до Марс, до Марс още до Венера…“.

Ама въпреки огромната си експертност  дори майстор Генчо два дни се побърка с моя аквариум на колела. Накрая с пот на чело ми каза „Ужас!!! Поне двадесет литра вода източихме под седалките ти“…

Разглоби предницата, свали предното стъкло, маза със силикони…В момента семейният лимузин мъкне повече силикон по себе си, отколкото една опъната мома, която в някаква телевизионна реклама принуждава някакъв футболен вратар шкембелия да прави лицеви опори.

Така че аз вече карам не автомобил, а "силиконК"

Мда, майстор Генчо откачи с фамилния лимузин. Сигурно ще хване гората, ще гърми с пушката си навред, че да си възстанови нервите.

Нейсе, вече подкарах аквариума, туй де…автомобила.

Но късметът ми е все така голям. Върви ми по вода.

Днес в колата возех не някой важен ВИП, а важен ВиК…

Майстор Даката. Топ, топ ниво. Човек работил в Германия, в Нидерландия и чат пат в България.

А причината да търся този ВИП ВиК е душ-кабината у дома, която направи всичко възможно да ми върви по вода. Не само на мен, а и на съседите.

Протече, да и се не види душ-кабината. Протече като Ниагарски водопад. От нея се изля повече вода, отколкото има в Бургаските влажни зони.

Но майстор Даката дойде, видя, рече и отсече "Ще я оправя". Дай боже, да вкара в релси опърничавата душ-кабина.

Стискайте ми палци.

Последвайте ме за още …хм…наводнения.

Ха, че то време за прогноза, бре!!!

Днес ще е влажно, задушно и с максимални температури над 13 градуса в Бургас и в региона. И на места ще превали. Но…моят аквариум, туй де, автомобил вече е силиконк и не би трябвало да се пълни с вода.

Нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов

P.S "Силиконка" е жена с изобилие от силикон по себе си. "СиликонК" тогаз би трябвало да е обилно насиликонен автомобил. 

Можете с малко дарение да подкрепите усилията ни да създаваме и други такива текстове за вас.

Подкрепете ни със сума от:
Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...