време за прогноза 15 дек. 2020 2020-12-15 2020-12-15 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBckZ1IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--250d001b37ef841a935d6f285feaafd7043206ce/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20201119_080528.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Клетникът, който носеше значка на Scorpions върху грозния си пуловер

Слагам си вехтия суичър, нахлузвам древното кожено яке / ами, харесвам си го, кво пък/, скачам във верните боти на дървосекач, нахлупвам вишневата избеляла шапка и се поглеждам в огледалото…

Ъмммхмммм…ами, как да го кажа по-дипломатично.

Изглеждам така, както би изглеждал мъж с вехт суичър, древно кожено яке, с боти на дървосекач и вишнева избеляла шапка.

Но стига мрънкане. Някога щях да бъда безмерно и невероятно щастлив, ако разполагах с точно този аутфит. Тогава дори не можех да си мечтая за тези неща.

Я, да се върнем назад във времето в края на 80-те години на миналия век.

В един друг момент на щастие.

Леля ми Катя се беше върнала от ГДР /някога имаше такава държава/  и като подарък ми донесе значка на рок групата Scorpions.

В онези древни времена всеки почитател на рок музиката се обозначаваше със значка на дънковото сафари…ако имаше такова, де. Значи на дънковото сафари отпред до джоба или на яката се слагаха една ,две или три значки, а на гърба на якето се зашиваше..."гръб", т.е парче плат с щампирана рисунка на любимата рок група. Но както разбрахте вече, аз нямах дънково яке, а само отвратителен сивосин пуловер.

Тогава аз бях фен на Scorpions / според приятеля Максимов аз съм бил баладичен метъл идиот/ и затуй бях щастлив с притежанието на значка…ама, не съвсем.

И ето точно тук идва времето да ви споделя за най-потресаващия си гаф в стила на обличане.

Представете си ме…

Висок, слаб, тънък, ниско подстриган, в гарнизонна отпуска от Танковата бригада в Айтос, която съм избрал нелегално да прекарам в Бургас…

И ей ме, на. Нито една дреха от ученическите ми години и от абитуриентския ми бал не ми става. Затова съм се въоръжил със сивосин пуловер и значка връз пуловера и съм насред коктейл бара до Операта. Влизам в залата с грозен сивосин пуловер, който изглежда още по-грозен със значка на Scorpions. Поне на микроснимката върху значката Клаус Майне вероятно още има коса под каскета.

И съм толкоз нелеп, че чак съм невидим, както пее Графа в едни от своите хитове. Невидим, невидим, ама се оглеждам да не ме види някой офицер или старшина от бригадата в Айтос, защото измежду тях също има бургазлии, с които недай си Боже можем да се засечем и да ме питат какво правя на 30 км от поделението.

Честно казано…чувствах се идиотски…Идеята ми беше да покажа на човечеството, че може да съм опакован в грозен пуловер, но съм един вид с душа на рокаджия, само че съчетанието между значка на Scorpions и отвратителен  пуловер правеше нещата да изглеждат още по-гадно.

По-гадно ли?

В Айтос край портала на Танковата бригада по време на дежурства виждах други нестретници като мен със странни дрехи да носят значки на Сиси Кеч и на Саманта Фокс, което ги поставяше по-долу от мен. Под тях бяха само севернокорейците, които носеха значки с лика на Ким Ир Сен.

За какво ви разказвам това ли?

Защото ако видите по улиците на Бургас дърт мъж с древен суичър, старо кожено яке, избеляла шапка и боти на дървосекач и с кожена верижка на ръката със символа рода Старк от „Игра на тронове“, да знаете, че аз съм същият онзи тип, който се мъкнеше някога с пуловер и значка.

Но от много години не слушам Scorpions…

Хм, уж още съм рокаджия, пък вчера докато правех традиционните три и половина лицеви опори надух Ерос Рамацоти…,да но сутрин край морето бягам и от слушалките ми се чува някое парче на Dream Theater…или ...нещо от саундтрака на The Greatest Showman.

Но единствената значка, която съм слагал през последните двадесет години, е тази на Реал Мадрид. Първата ми я донесе и подари на Сосо вуйчо му, а втората си я купих лично аз от музея на „кралете“

Но това е друга история за съсвсем други значки. 

Брей, че то станало време за прогноза. 

Днес ще бъде облачно...поне няма да вали дъжд. Максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат 10 градуса. 

Нека е хубав денят ви

автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...