време за прогноза 13 дек. 2020 2020-12-13 2020-12-13 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcVZ1IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--0582ada882df24388ccc12a3a594552f7fd4b4ef/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20201129_083755.jpg

Burgas Reporter Ltd.

За болните излекувани и още за украсената истина

Всичко е въпрос на презентация, иначе казано е важно как ще представиш и сервираш на широките народни маси случващото се.

Ето, например всеки ден ни обясняват, че няколко хиляди българи дневно са оздравели от отвратителния „коранвирус“

Нека са живи и здрави, но…става въпрос за „представяне“, а не за нещо друго.

Кумът ми Радослав според статистиката е напълно излекуван след 14 дневна карантина, само че в момента има двустранна бронхитпневмония, която е резултат от Ковид 19. Да, де…това вече е друга клинична пътека. Кумът ми е излекуван по документи. Всичко е въпрос на презентация.

Значи кумът ми е хем здрав, хем не е. Това само много умен човек може да го проумее.

Звъннах на здравия ми кум, който всъщност е болен, пък го питах  "Вярно ли е, че един от симптомите на този гаден коронавирус е силен и внезапен пристъп на поумняване", а той ми отвърна "Ах , ти тъпако, разбира се, че не е вярно. Няма такъв симптом, не се поумнява от вируса".

С него винаги се шегуваме. С всичко, най-вече със себе си. От деца сме такива. Много хора ни смятаха преди години за деца идиотчета.

И нещата не са се променили. Кумът ми и аз сме си все същите идиоти. Такива, каквито бяхме при първата ни среща преди има няма 36-37 години.

Само че си мисля, че Радослав не е прав. Човек, който е преминал през среща с коронавируса, наистина придобива нови знания за живота и за себе си, т.е поумнява и осъзнава колко неумни са онези, които твърдят, че става въпрос за едно грипче.

Пожелах от сърце на моя кум да се излекува напълно и пак да се срещнем лице в лице, за да се хилим на нашите безумни шеги за неговия апетит и за някои мои прояви.

Преди малко ми позвъни приятелят Иван. Каза ми задъхано, че се е върнал от онзи свят, където искал да го прати коронавирусът. Само че Иван е корав, упорит и твърд. Минал е през какви ли не бури в океани и морета. Затова решил да се изправи и срещу тази буря, да се бие с вируса, да се бори за живота си и успял да победи.

Е, той ми представи нещата такива, каквито са. Защото е умен. И знае ,че понякога нещата нямат нужда от украса. Защото предпочита да каже истината. Иван ме зарадва много с това, че е надвил поредната буря.

Наистина е важно как се представят нещата.

Но има случаи, в които истината има нужда от малко украса.

Жена ми, фармацевт с дълга практика, постоянно се гневи на антиваксърските настроения срещу ваксините против „коронавирус“.

Онзи ден ми сподели как според нея кампанията за ваксиниране би била успешна. С малка добавка и украса.

Според нея е би било хубаво да се подшушне, че като страничен ефект от ваксината

  • на жените се уголемява бюстът и устните
  • топи се подкожната мазнина
  • кожата на лицето се опъва и подмладява
  • на мъжете им пораства …ами, там нещо им пораствало

Според жена ми тогава хората биха изкъртили аптеките, за да купуват ваксини и биха прегазили като стадо някой антиваксър, който се опитва да ги спре

Всичко е въпрос на презентация, казвам ви.

Пазете се. Пазете себе си и другите около вас.

Това е истината.

Вярвайте в своята сила и в това, че нещата зависят от вас.

Защото делото по спасяването на давещите се е дело на самите давещи се.

А не на статистиката.

Ха, че то време за прогноза станало.

Днес ще е облачно и дъждовно. Максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат 11 градуса.

Нека е хубав денят ви

Автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...