време за прогноза 08 дек. 2020 2020-12-08 2020-12-08 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBblp1IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--d6d81aa9883031d09c64d32caab0ed180ec5a02a/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20201119_082048.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Мъчения за татковци с валентност и с други задачи по химия

Животът ежедневно ни сервира доказателства , които дават възможност на човек да установи собствената си..ъъъхмммхххъъъ…неумност.

Тъпота, демек.

Не ми стига това, че у дома пералнята е по-умна от мен. Фурната и тя. Смартфонът, хептен. Телевизорът пък и той е някакъв си там „смарт“ модел и имам чувството, че ми се смее в лицето, защото вечно активирам някакви идиотски опции, които не ми трябват.

Не ми стига това, ами, прибирам се и жена ми още от вратата ме пита „Разбираш ли нещо от задачи с валентност?“

На това отговорих с едно бодро „Аз ще отида да хвърля боклука“

Колко време да го хвърлям…ща, не ща…пак се прибрах у дома, а жена ми ме чака в коридора със същия въпрос за някаква валентност.

Детето, демек дъщерята, имала за домашна работа по химия задачи, в които се пресмятали валентности…

Добре, де…Тя има домашна по химия, а не аз. Валентност??? Е, какво беше пък това.

Язък ми за шестицата по химия като ученик в бургаското килийно училище, познато като Реалната гимназия.

Валентност!!! Може ли да ме пита за такваз пущина. Има къде къде по-важни неща.

Виж, ако жена ми и дъщеря ми ме попитат за футболният отбор Валенсия, мога да им говоря за събития  още от времето на Марио Кемпес. Аз ако питам учителката по химия как е прякорът на този футболен отбор, а! "Прилепите"!!!

Като нищо мога да спомена и подробности за старата бургаска дискотека „Валенсиана“ в Сарафово, сигурно и за паеля „Валенсиана“  мога да добавя нещо, но за валентност??? Трътки!!!

И дъщеря ми ме изгледа така някак разочаровано, а жена ми ме изгледа така някак…ами, както ме гледа често в подобни случаи, когато установи, че мозъчните ми гънки са…ами, че ги няма.

Добре, де…едно време в древността баща ми и майка ми никога не ми решаваха задачите по химия. Сам се оправях.  Както вече казах, имах шестица…не знам защо, но я имах.

По математика също. Не,не че имах шестица, а сам си решавах задачите. Е, по геометрия нищо не решавах, а предимно гледах …изразително в една точка.

Ако не можех да ги реша, баща ми ми казваше, че съм тъп и нищо няма да стане от мен. Майка ми чупеше нервно пръсти, но дотам.

А сега…

А сега жена ми все пак реши задачата с валентността. Ей, страшна жена е тя. Затова дъщеря ми я гледа така с почитание. Аз пък купих за малката от любимите и бисквити с черен шоколад.

 У дома настана мир и любов. И се ядат бисквити.

Ей, дано не се наложи да помагам за задачи по физика, защото в тази научна дисциплина положението при мен е „Там буря кърши клонове и сабля ги свива на венец“.

Не се смейте. Вие решавате ли задачи от домашните работи на децата си, а?

Ако някой от вас е добър с тази пуста валентност, да даде знак, че рейтингът ми пред дъщерята се срина до нулата.

Но се сещам с умиление за една родителска среща, когато синът ми беше в пети клас. Учителката му по литература излезе пред родителите и каза „Не се опитвайте да им помагате по български език и литература. Аз знам, че не можете“

Не знам дали така ми се стори, ама сякаш към мен гледаше, когато казваше тези думи. И аз, човек дисциплиниран, не помагах на сина ми хич. И той човек стана. Сам се изучи и сега учи в таз тежка чужбина. Щерката и тя сама се оправя.

Ей, го, на...Сега играе "еленино хоро" в стаята си в онлайн час по музика. И дори не ме потърси за помощ. Знае детето, знае, че баща му нищо не знае.

Ама, аз жена ми ще я оправя. Така да ме излага като ме пита дали знам задачи за изчисляване на валентност. Ей, сега ще питам къде са ми чорапите…

Каза ми!!! Тази жена всичко знае!!!

Ха, че то станало време за прогноза, бе!!!

Днес ще е студено, облачно и ветровито. Ще вали и дъжд. Максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат до 9 градуса.

Нека е хубав денят ви.

P.S Когато имам недостиг на добро настроение, си пускам клипчета с футболната агитка на Северна Ирландия. Това е такъв бесен купон, че очите ми изпущат огън..и онази шантава песен Will Griggs On Fire…пее се за нападател, за който се носят слухове, че прави защитниците срещу себе си жалки…ами, гледах този нападател…изглеждаше ми като пълен дръвник, но какво пък…купон да става

автор: Красимир Калудов

Ако този текст ви е харесал, подкрепете ни в усилията ни да създаваме и други като него

Подкрепете ни със сума от:
Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...