време за прогноза 19 ноем. 2020 2020-11-19 2020-11-19 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBc1J0IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--9a21dd9225006bbe808fe8bd3acb5091021a9a97/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20201119_082048.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Първоянуарски мечти за всеки...

Антиутопия, която никога не се е случвала. 

Представете си една много далечна и много малка държава в края на Веселената. Представете си как управникът и застава една сутрин на брега на морето и с директно включване в социалната мрежа отправя послание към своите сънародници.

Първоначално управникът ръкомаха енергично, но снимащата го асистентка и режисьорка му казва да е по-обран с движенията си, защото докато се движи, камерата може да улови в кадър три четири бетонни подпорни стени на брега на морето, та затова го застопорява на едно място, но му избира такава позиция, че да се вижда слънцето.

Едрият мъж си поема въздух, вятърът издува някакво парче плат под брадичката му, двама трима мъже от свитата му спират да подсмърчат, камерата започва да работи и управникът казва

„Ето, на…вижте изгрева. Нашите врагове злобно ни хулят и ни критикуват, но те нямат какво да ви покажат, а аз ви показвам изгрева. Виждате ли колко е красив. Видими резултати са това, а не празни обещания. И още изгреви ще има. Дори на 1 януари ще подарим изгрев на всеки и ще се изпълни мечтата на всички. А преди, когато управляваха нашите врагове, какво беше. Ни изгрев, ни дявол. Черно ни беше пред очите на всички. Черно и непрогледно. А сега ни е светло на душата. И по-светло ще става. Изгревът носи свобода. Гледайте, гледайте, каква красота …Има за всеки достатъчно, при това безплатно. “

Мъжете от свитата му енергично кимат с глави. Може би защото са съгласни, а може би защото ушите им са замръзнали. Клатенето на глави е толкова силно, че се чува пукане на шийни прешлени.

Но понеже утрото е студено и ледено, а вътърът силен и заглушава звука на директното включване, пък и двама трима мъже от свитата на управника толкова силно подсмърчат, че също заглушават видеоизлъчването, снимащата дава знак, че предаването трябва да спре, управникът прекъсва своята проповед, изнася се на бегом от брега, качва се в автомобила си и си набива камшика, пък оставя в дълбока почуда човеците, които разбират от медиите, че управникът току що е съобщил данни за нов икономически ръст и рязко повишаване на стандарта и благосъстоянието на населението"

Някъде далече, друг претендент за управлението скубе коси, пък се чуди и мае „Как не се сетихме да обявим изгрева за наш. За нас останаха само залезите, пфу, пак ни таковаха с 200“

А на брега на морето вятърът се усилва, вълните започват силно да блъскат и разбиват врати и дограми по подпорните стени. Облаците скриват слънцето. Някаква стара предпазна маска се търкаля по пясъка и се спира в парче от счупен шезлонг.

Всички чакат първи януари. Или края на март.

Ха, че то станало време за прогноза.

Днес ще има променлива облачност, но и слънчеви часове. Демек на моменти ще е слънчево, но за сметка на това студено. Иначе казано не разчитайте на слънцето, за да си набавите витамин "Д", защото можете да настинете и да трошите пари за витамин "Ц". Максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат до 12 градуса.

Нека е хубав денят ви...

автор: Красимир Калудов

 

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...