образование 18 ноем. 2020 2020-11-18 2020-11-18 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBclp0IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--6558b255226fe88035fa58b151b86e32a4eca624/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/76545678.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Университет „Проф. д-р А. Златаров” с призив „Създай чатбот и спечели награда“

Университет “Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас дава старт на виртуално състезание по програмиране "Моят Чатбот".

То е насочено към ученици и студенти с интереси в областта на софтуерна разработка, дизайн, информационни технологии и иновативни продукти, които искат да представят своя разработка на чатбот. Най-атрактивните и функционални 10 от тях ще бъдат представени и наградени от жури в Нощта на учените - 27 ноември.

Чатбот-ът е програма, която отговаря на запитвания на потребители, симулирайки разговор с истински човек. Този диалог се осъществява чрез текст, аудио или други визуални елементи като изображения и емотикони. В момента Чатбот- овете са един от най-ефикасните и широко използвани начини за комуникация с потребителите в най-големите платформи за общуване като Facebook, Viber, Skype и други.

Чатбот-овете могат да бъдат базирани на системи с изкуствен интелект. Целта е чатбот-ът „интуитивно“ да разбира въпросите на потребителите и „интелигентно“ да им отговаря.

Състезанието е част от дейностите по проект Проект H2020-MSCA-NIGHT-2020-955283, „НОЩ НА УЧЕНИТЕ“K-TRIO 4, финансиран от Европейския съюз по програма Дейности „Мария Склодовска-Кюри“.

Крайният срок за изпращане на заданията е 25 ноември 2020 г.

Финалът ще е на 27 ноември, когато се отбелязва Нощта на учените.

ПРАВИЛА

Амбицията на организаторите е събитието да стимулира прилагането на съвременните технологии в ежедневието на хората и живота в града.

Няма ограничение за използваните технологии, библиотеки, платформи и програмни езици. Необходимо е екипите да предадат видео от разработването и представянето на разработката, във вид на до 5-минутно видео до 25 ноември 2020 на електронна поща isburgas7@gmail.com.

Видеата с представените чатбот-ове ще се оценяват от компетентно жури по следните критерии за оценка:

 • Оценка на идеята.
 • Работеща функционалност на чатбота.
 • Начин на изпълнение, качество на програмния код и избрания подход.
 • Потенциал на приложението.

На 27 ноември ще бъдат представени само видеата на 10-те отбора с най-високо оценени разработки и ще бъдат оповестено класирането. Допълнителни указания за излъчването на награждаването, ще откриете в събитието тук на 25 ноември.

ВЪПРОСИ

 1. Задължително ли е да се регистрирам предварително за състезанието?

За участие в състезанието не се предвижда регистрация. Задължително е при подаване на видеото в писмото да бъдат упоменати името на екипа, имената и контактите на хората в него.

 1. Нужно ли е да се представи линк към работещото приложение?

Представяне на линк към работещо приложение – чатбот е преимущество, но не е задължително условие за участие в конкурса. За сметка на това е задължително да предоставите сорс-кода на приложението си.

 1. Мога ли да използвам предварително подготвени графични елементи, снимки и други материали за проекта?

Да, възможно е.

 1. Какви са наградите за победителите?

Инициативата е част от събитията за Европейската нощ на учените 2020 на Университ „Проф. д-р Асен Златаров", осъществявани по Проект H2020-MSCA-NIGHT-2020-955283,  K-TRIO 4, финансиран от Европейския съюз по програма Дейности „Мария Склодовска-Кюри“. За всяко предложение, класирано в първите 10, ще има награда от организаторите.

 1. Какви права си запазвам върху написаният от мен изходен код в рамките на състезанието?

Участниците запазват пълни авторски права върху изходния код, които напишат в рамките на събитието.

 1. Има ли ограничения в броя на предложенията от всеки участник?

Да. Всеки участник (отбор или индивидуален участник) може да изпрати само по едно предложение за конкурса.

 1. Аз съм студент, могат ли да участвам?

Да. Състезанието е предназначено основно за ученици и студенти.

Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...