спорт 23 сеп. 2020 2020-09-23 2020-09-23 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBb1ZyIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--3d949bf65fdd388f0794600a0eb010dd104f5fc7/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20190220_112852.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Открито писмо от всички, които обичат футболния "Черноморец" Бургас

Ръководство, треньори, играчи, запалянковци, родители на деца и юноши от академията на футболния "Черноморец 1919" се обръщат с открито писмо към Общинския съвет и към кмета на Община Бургас с призид да бъде съхранен и опазен спортния комплекс, където играят и тренират "акулите".

Обръщението им е предизвикано от информацията, че започват преговори за бъдещето на стадион "Черноморец" и прилежащите към него терени и зали.

В момента Общината е напът да изгуби собствеността си върху комплекса след поредица от загубени в съдебните зали дела, а фалиралият общински клуб ПСФК "Черноморец" е натораен с непосилни дългове.

Единственият шанс за запазване на собствеността се крие в преговори и евентуални взаимни отстъпки с кръга от компании кредитори около предприемача Митко Събев.

Прилагаме ви текста на откритото писмо, под което ще поставят подписите си всички, за които "Черноморец 1919" означава неща важно.

 

До проф. Севдалина Турманова, председател на Общинския съвет Бургас,

До членовете на Общински съвет Бургас,

До кмета на Община Бургас, г-н Димитър Николов

 

                                                                   ОБРЪЩЕНИЕ

Уважаема проф. Турманова,

Дами и господа общински съветници,

Уважаеми г-н Николов,

Преди броени дни до нас достигна информация за започването на преговори, посветени на разрешаване на заплетената ситуация около собствеността на нашия исторически дом – стадион „Черноморец“.

За пръв път от години град Бургас се изправя пред възможността да си върне отново контрола върху спортния комплекс.

Обръщаме се към вас с призив да не забравяте, че е ваш дълг да опазвате и умножавате общинската собственост.

Стадион „Черноморец“ и едноименният спортен комплекс са развили толкова много талантливи деца, юноши, младежи и девойки от Бургас и региона, създали са национални, европейски, световни  и олимпийски шампиони и са дали много поводи за радост на почитателите на различни видове спорт.

За бургазлии този стадион е със статут на храм и затова се надяваме вие да направите всичко по силите си, за да го съхраните за идните поколения.

През последните години Община Бургас направи много за развитие на спорта с подкрепата за клубовете и с инвестициите в спортна инфраструктура. Но ако стадион „Черноморец“ и цялата база около него бъдат загубени, то тогава всичко ще е било напразно,а  спортните мечти на бургазлии ще бъдат ограбени.

Г-жо председател,

Дами и господа общински съветници,

Г-н кмете

Изпълнете вашия дълг и съхранете стадион „Черноморец“

 

 

 

Коментари

спорт ...


образование ...


здраве ...