време за прогноза 23 юли 2020 2020-07-23 2020-07-23 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaTVwIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--f5b3c18f56df3a3bd88a9801a588c7c453927809/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20200716_070438.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Нация техническа, но...аз не съм част от нея

Напоследък се достигнал онази фаза на Петко Рачов Славейков, в която той бил казал съкрушено „Не пей ми се“ и кажи речи развял белия флаг.

И аз тъй.

Хич даже, дори изобщо не пея.

Доскоро  огласях банята със славееви трели и от шахтата се чуваха бурни аплодисменти по етажите от възхитени съседи, но свърши се тая вече.

Не пей ми се, пък и защо ли да пея.

И изчезването на таланта ми на песнопоец не е, защото е свършила топлата вода в нашата баня. Напротив, вода си имаме колкото душа иска. Не съм изпаднал и в криза на личността.

Всъщност криза има, но тя по-скоро е техническа.

Накратко, едната вратичка на душ кабината заяжда...ако трябва да бъда точен, не се отваря никак.

Едни ден си остана застопорена и ни напред ни назад. Иде ми да я изкъртя, пущината.

От известно време на практика, за да вляза в мястото за къпане, трябва да изпълня няколко условия.

Евентуално да глътна корема си...или пък да не се храня два дни...или просто да смъкна килограми.

Ами, гадно е.

Чувал съм, че щангистите, борците и боксьорите свалят ударно килограми преди състезание, за да преминат от една в друга категория, но Бога ми…аз не искам да влизам в категория, а чисто и просто да вляза в душ кабината, че да се изкъпя.

И вече втори месец се налага да минавам странично през някакъв тънък процеп, по-тънък от онзи скален процеп на Бегликташ. Но когато се изхлузя през теснината, не съм пречистен като покронник в Бегликташ, ами съм целия одран.

Да му се не види. Преди пеех бодро в банята, а сега от толкоз гълтане на стомаха стоя под душа в пълно мълчание и сумтя. И от шахтата на банята от другите апартаменти вместо аплодисменти за песните ми се чува вече само кашляне и други …едни такива шумове, които не са за разказване.

Ще кажете, ремонтирай си душ кабината, бе!!!

Да, аз…купих четири броя уж универсални нови колелца, но те по документи може да са универсални, но за нашия модел душ кабина не пасват. А и старите колелца не се отвинтват.

Значи, ще и тегля един ритник на таз душ кабина и да се свършва.

В дните, когато съм …преял или не мога да си вдишам навътре стомаха, влизам във втората ни баня, но пък тя е с големина на кутия за бисквити. Там е толкова тясно, че удрям лактите в стената…

Както е тръгнало, ще се започна да се къпя в леген долу на поляната пред блока.

Но тогава овации от съседите едва ли ще има...

Друго си е човек да пее в банята. Но как да стане това с глътнат корем, а?

Брей, то станало време за прогноза...

Днес ще е слънчево, горещо и вероятно потно.

Максималните температури в Бургас и региона ще са някъде около 30 градуса. Отгоре..отдолу...има ли значение колко ще са, ако вие сте потни и не сте се изкъпали заради някаква негостоприема душ кабина.

Хайде, нека е хубав денят ви. 

автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...