време за прогноза 20 юли 2020 2020-07-20 2020-07-20 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaEJwIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--a010af2ea42636d010ab8e3a15d11cf2621cbff1/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20200716_072052.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Жена ми иска освен валутен борд и политически борд у нас...

Ей, я на….жена ми. Само чакаше да почнат протестите в цялата страна и пак запя онази стара своя песен. Аз и викам „Млъкни, не вливай ми в сърце отрова“  но не би, тя пак си знае нейното.

Казва, че у нас политическият модел бил взел дал и затуй трябвало да бъде въведен тотален борд. От години ми говори така непатриотично. 

Застанала пред мен с ръце на кръста, святка със зелените си очи и казва, че не трябвало да ни управляват родни политици, ами експерти от ЕС.

Иска, моля ви се, освен валутен борд у нас да бъде въведен политически борд.

Бре, млъкни бе жена!!!  - и казвам, а тя не само че не млъква, ами вече правителство реди, жена ми. Уж една такава тиха, кротка, пък какво е пощръкляла тъй заради тази политика.

Искала премиер германец, холандец министър на финансите, холандец министър на вътрешните работи, австриец на икономиката, италианец на културата, испанец на земеделието, на спорта можело и като изключение българин, на туризма италианец или грък, защото гърците от всеки камък правели туристическа забележителност. Май иска и французин за правосъден министър, пък току виж турне някое франсе и на друга позиция.

Направо е обсебена от тази евроинтеграция и от общата европейска политика. Ни се чува, ни се води.

Тук някъде аз не издържах и казах на моята пред Бога и пред хората половинка да млъква с тия евросквернословия, пък тя ми се хили в лицето и казва, че или политически борд у нас или иначе нивга нямало да прокопсаме.

Възмутих сЯ!!!

Не съм очаквал таквоз вероломство от жена ми, бе!!! Казвам и, че премиерът наскоро сам каза, че в цяла Европа лидерите него чакат да вземе решение, че да го повторят и те същото решение, казвам, че у нас е пълно с подготвени хора, които знаят и умеят всичко /поне така те скромно говорят за себе си/, а тя ми се хили неуважително някак.

Чува ли се какви ги дрънка,  таз моята жена, бе??? Че нали ако ни сложат германец за премиер, той ще ни кара да работим като германци…тогаз къде ще му излезе краят, а?

Ето, на, госпожа Ангелкова, например какво и е, че иска да я заменя с италианец или грък, а? Или да замени Данито Кирилов с франсе!!! Ами, още малко ще иска и Кьовеши да назначи у нас. И ако бъдещият министерски съвет от иностранци сложи български народни носии, как ще изглежда?

Сакън!!!

Споделям ги тия мои вълнения само с вас, но пред нея хич даже не казвам нищо, защото ако ми се разсърди,  ще има да си търся ризите, бельото и чорапите из цялата къща, а само тя знае къде са. Аз вечно не ги намирам. Току виж се наложи да викам някой германец, че да ги издири.

Елате ни вижте у дома. Моят патриотизъм срещу нейната евроинтеграция. И тъй ден и нощ.

Айде, оставям ви сега. Отивам да правя  кафе, да омилостивя жена ми и да я убедя, че все още българи могат да управляват България.

Брей, че то станало време за прогноза.

Топло, слънчево и горещо ще е край морето днес. И максималните температури ще са някъде около 28 градуса.

Нека е хубав денят ви

Автор: Красимир Калудов

 

 

 

 

 

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...