време за прогноза 03 юли 2020 2020-07-03 2020-07-03 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBajlvIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--22a29451b131425658feb02fb6f767590734a942/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20200610_071841.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Животът у нас, описан с имена на сериали и филмови хитове

Мда…у нас в Отечество любезно е повече от сигурно, че живеем живот като на кино. Поне според официалната пропаганда е така.

Имаме си „Пътеводна светлина“, която сутрин, обед и вечер ни напътства ,наставлява, ръководи и сръчква с гегата, ако се отклоняваме от правилния път.

Напътстващият ни има силна връзка със „Селянинът с колелото“ или с джипката, ако предпочитате.

Разбира се, за непослушните, които много много знаят и злословят,  има опция да се срещнат лично с „Подкрепете местния шериф“. Той е нещо като „Блейд“ и унищожава както с огън и с меч, така и с обвинения лошите.

Въпреки огромната му работоспособност  още се намират хора, които не могат да го определят дали е „Полицай или негодник“. А той скромно се самоопределя като инструмент.

Кой е той ли? „Той се казваше Омбре“

Що се отнася до управлението, то твърдо и непоколебимо вярва в своята вечност и ако питате управляващите докога ще управляват, те биха отвърнали категорично „Докато свят светува“ или „Завинаги“.
При представителите на властта тях всичко уж е „Дързост и красота“, но при едно задълбочено проучване се вижда, че по-скоро става дума за някакъв нелеп вариант на „Игра на тронове“. Нелеп, защото в нашенската управленска  версия бродниците се саморекламират  като добри герои.

Добри, добри…колко да са добри.

За тях се говори, че са „Милиардери“, но как са станали такива, е това никой не може да го обясни. Дори „Доктор Хаус“ не би могъл да даде разумно обяснение, а човекът знае да поставя диагнози. Вероятно чрез някакъв метод, добре развит в „Ужилването“

Няма какво да се лъжем. Бродниците по нашите земи, както се казва, са „Гадни копилета“. Грешката е вряна. Заглавието на филма се пише точно така.

Разбира се, не всичко е цветя и рози. Тук там се мяркат и отрицателни герои олигарси, които сякаш са излезли от филма „Злите мъртви“.

Лошото е, че навред и навсякъде всеки е заподозрян, че е проводник на „Заразно зло“ или част от „Престъпни намерения“

Естествено, има разни герои, които притежават освен богатство и доста голяма доза от „Гордост и предразсъдъци“. Затова като превантивни мерки предприемат действия, присъщи на сериала „Бягство от затвора“ и след това правят изявления от ЮАР, Сърбия или Дубай. Тогава правораздавателните органи ги подканват да се върнат у нас, ама те избират „Завръщане в бъдещето“

Не знам дали сте обърнали внимание, но у нас произходът на богатството винаги е свързан с чудо…Или имаш тъст и тъща, които цял живот са спестявали, за да дарят парите си на своя зет или си „Беднякът милионер“.

И понеже хората не искат или нямат търпения да чакат неволята да промени живота им, те се оглеждат за някой спасител. Тук не става въпрос „Спасители на плажа“, а за алтернатива на властта. Уви, няма шанс да получим помощ от някакво опозиционно алтернативно „Спешно отделение“, защото постоянно се натъкваме на „Смешно отделение“

Управленските алтернативи у нас се държат като „Отчаяни съпруги“ и на човек му иде да се гръмне. И с лупа да ги търси човек, най-много да стигне до бройката „Двама мъже и половина“. Ами, крайно недостатъчен опозиционен обем.

Нямаме и родна аристокрация и за наше огромно съжаление вместо да се радваме на българска  версия на „Имението Даунтън“, гледаме всеки ден „Загубеняци“.

Затова повечето средни българи упорито се чувстват като масовка от филма „Изгубени“.

Срещат се и хора, които се опитват да разсъждават и затова задават неудобни въпроси. Те първо питат себе си, после и другите около себе си дали не им се струва, че живеят в „Матрицата“ или в „Западен свят“. Пипат, питат и най-много да получат нещо подобно на „Шепот от отвъдното“. 

Но за да не клатят стабилността  набързо им набиват каските. Тогава разбират, че да се опитват да съборят тази властова „Къща от карти“, ами цялата тази работа е „Табу“

На всички нас ни остава да чакаме да се появи „Властелинът на пръстените“ и да победи силите на злото, за да можем наистина да повярваме, че „Животът е прекрасен“, но не в концлагер, а в България.

Но надеждата остава последна. Ей, го на…направихме първа копка на българския „суперкомпютър“. Защото спрямо модерния свят в това отношение сме направо като „Малката булка“

Ха, ама то от толкава заглавия не съм видял, че  е настъпило време за прогноза

При известни обстоятелства времето за вас може да е горещо, топло, потно, влажно и миризливо, но ако включите баня, къпане, сапун, шампоан и парфюм  в тази поредица, ще остане само горещо…

Максималните температури ще достигнат до 27 градуса в Бургас и в региона. Ще духа слаб вятър, а температурата на морската вода ще е подходяща за всевъзможни изпълнения в морето.

Цените на чадърите и шезлонгите са без изменение, те остават си променлива величина.

Нека е хубав денят ви

Автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...