време за прогноза 16 юни 2020 2020-06-16 2020-06-16 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbjFuIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--db5ffccb65ddbddff4ac0d59b5fa97473049a530/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20200201_153413.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Още малко и ще анатемосат българските туристи по гръцките плажове...

Не е за вярване, ама в социалните мрежи, по телевизионни студия, по вестници, радиа, сайтове и на улицата става страшно. Все едно се води гражданска война и всички са се хванали гуша за гуша, докато спорят…българските плажове или гръцките са по-добри.

И настана рев, вой и скърцане със зъби и всички разсъждават дали  тия 15 000 българи, които само за шест часа преминаха границата и се изсипаха по гръцките плажове…, точно тия българи предатели ли са? Родоостъпници ли са?

Дайте ги тука тия, бе!!! Не ги е срам!!! За едно фрапе се продадоха, пфу!!!

А другите отвръщат…“Вие пък за парче пица в Созопол се харизахте“

Спорят брат с брата, братовчед с братовчеда, фризьор с клиента и са готови да се хванат на бой.

Едните казват, „Няма да им стъпя на това бетонирано и скъпо Черноморие“, други пък отвръщат…“Абе, амсалак, ти знаеш ли колко е скапан плажът в Кавала или в Александропулис, а?“

И се ожесточават, скърцат със зъби и се бият по главите със снимки на гръцки и български плажове, пък дори вкарват тежката артилерия...касови бележки и видеоклипове.

Аз мълча като пън, защото нямам какво да кажа ни за гръцките плажове, ни за големите българските курорти. Честно казано…срамувам се от себе си, защото съм извън каквато и да е било представителна извадка. Не попадам в никакви анализи. Г-жа Ангелкова не ме лови. Провалям и всяка година ръста на туризма.

Все едно съм някакъв дивак, защото аз в Гърция на море не ходя. И на море в Слънчев бряг не ходя.

Предполагам, че това автоматично ме превръща в мегаидиот в очите на спорещите…не знам.

Знам само, че от години през лятото ходя на плаж в Бургас. На централния. Или в онази част на брега под Летния театър. Нямам представа кой е номерът на спасителния пост, че да ви ориентирам.Хубави местенца са. И с никого няма да споря, за да ги хареса.

Иначе любимият ми български плаж е на Аркутино. Прекрасен плаж има в Силистар и в Синеморец, макар че тук е малко дълбоко за моите умения на плувец. И много харесвам онзи плаж между Приморско и Китен.

Общо взето това са любимите ми плажни ивици. 

Но нали се разбрахме. Такива мегаидиоти като мен са извън уравнението на родния туризъм и са като трън в петата на министъра на туризма. Защото жената се скъса да осигурява безплатни чадъри и шезлонги за летовниците, пък аз…

Пък аз дори не ползвам чадър или шезлонг, защото с извинение…нося си от години чадър от вкъщи и си нося в раницата собствена хавлия, защото …ами, защото…простете ми, но ми харесва да лежа на пясъка на брега…, а не на гумиран матрак или пластмасов шезлонг…

Нали ви казах. Същински мегаидиот и дивак.

Затова не споря нито с почитателите на гръцките брегове, нито с феновете на Слънчев бряг. Аз съм неприемлив пример за тях. Грешка на туристическата еволюция.

Желая на всеки един от тях хубаво лято. Пък на госпожа Ангелкова желая двоен ръст на туризма…А на бетоновите възли и бетонобъркачките по морето желая още по-голяма заетост.

На хаирлия да е.

Брей, че то станало време за прогноза.

Днес ще има облачни часове, слънчеви часове, прохладни часове на деня, а сегиз тогиз ще превалява дъжд.

Максималните температури ще достигнат до 23 градуса в Бургас и в региона.

Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...