време за прогноза 05 юни 2020 2020-06-05 2020-06-05 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBZ3BuIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--eb021051134cfdb61916f2594e2cbd44dfdf7fb8/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20200525_073023.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Как изкуственият интелект би обяснил случващото се у нас

Искате ли да плеснем с ръце и да се прегърнем, пък да си представим за момент, колкото и трудно да е това и дори невъзможно, че дигиталната ера най-после е обхванала напълно и Мила Родино, Ти Си Земен Рай.

Добре де, няма да се прегръщаме, защото аз съм баща на две деца и женен мъж и би било неприлично, пък и има все пак някакви ограничителни мерки, така че само ще плеснем с ръце и ще си представим това за дигитализацията…

Но нека поразширим представата си и да си въобразим, че срещу нас се изправя не някой намусен държавен чиновник с оръфан тефтер, а изкуствен интелект, наричан за краткост ИИ.

И тъй. Заставаме срещу ИИ и му споделяме  информация за поредния отвратителен  бетониум, излят на брега на морето някъде по Южното Черноморие, за когото официалните институции обясниха, че това не е бетониум, а брегоукрепваща структура, а постройката не е постройка със стаи, а обеми. Разказваме му, пък го питаме:

Ей, ИИ, какво според теб е това?

ИИ се замисля за няколко милисекунди и отговоря на въпроса ни с една дума  „Наглост“…и добавя обяснението  „прекалено голямо нахалство“

Бряффф, ами ако бетонирането на този красив бряг е наглост, то онзи, който е дал разрешение за бетонирането  какъв е – питаме ние, а изкуственият интелект отговоря безцеремонно.

„Нагъл“ и добавя, че това означава  „много нахален, безочлив…нагъл човек“

Ама, как така, бе ИИ, да не би да грешиш? – опулваме се ние.

А това, че властта не вижда нищо нередно в бетонирането на морския бряг какво е? – отправяме нов въпрос.

ИИ дори не мигва и невъзмутимо изстрелва нов отговор

Безочие“…пък после пояснява, че това означава „безсрамие, нахалство, наглост, безочливост“

Тц, тц, тц…

Хубаво ИИ, …ама, как се нарича това положение, в което пред очите на всички някой наглец прави нагли безобразия, а никой не реагира – смутено отправяме ние ново питане към дигиталната платформа.

А пустият му Изкуствен Интелект отвръща

„Безотговорност“ и добавя, че туй означава „отсъствие на отговорност, липса на съзнание за отговорност за дадени действия и постъпки“

Тук някъде на нас ни причернява пред очите и аха, аха да изключим захранването на тази гадна твар. Храни изкуствен интелект, че да те лае.

Безотговорни ще ни нарича, защото сме били търпели и не сме реагирали на безобразията.

Какво можем да направим ние, че да променим нещата? – питаме с очакване , а ИИ отговаря

„Всичко“ …но понеже се опасява ,че не разбираме, добавя значението на думата „цялото количество от предмети, явления, действия…Всичко“

Но ние понеже сме малко объркани и изненадани, се питаме „Кои хора в България могат да направят това „всичко“, че да спрат гадостите у нас“, само че Изкуственият Интелект нали е затова е изкуствен, ни чува и дава пореден отговор

Всички“ …“цялото количество лица от една група, без изключение“

Виж го ти, него . Вижте го пустия му ИИ. Смята, че ако всички заедно, без изключение, решим да сложим край на тези безобразия, те няма да се случват повече.

Абе, глупости.

Изкуствен интелект. Дръжки. По-добре да си стоим все тъй аналогови, че да не си разбъркваме мозъците

Преди десетина дванадесет години един кмет на морска община накара всички в Отечество любезно да се опулят и ококорят с едно свое авангардно предложение. Като истински визионер  тогава обяви, че идва времето да започнем да изграждаме изкуствени острови пред бреговете на родното Черноморие.

И докато хората масово падаха от стола и се пляскаха по челата, той обясни, че понеже бреговете вече са сериозни застроени, е време да се помисли за нови зони.

Всички го ругаха и го попържаха гневно, ама човекът явно беше видял в бъдещето.

В интерес на истината в онзи момент Черноморието ни беше още много далеч от необятния свят на хидроинженерните съоръжения и авангардните варианти на брегоукрепването. Явно човекът е виждал в бъдещето.

Някой беше казал, че Вселената е безкрайна.

Аналогичен случай в наше село.

Първата линия на брега на родното Черно море е безкрайна. Целта на всеки инвеститор е да чучне своя бетониум на първа линия. Може и под земята.

Все някога, предполагам съвсем скоро, целият български бряг ще бъде бетониран. Тогава единственият шанс на инвеститорите да построят нещо на първа линия ще бъде…ами, ще бъде бетонирането на заливите.

Помнете ми думата.

Онзи черноморски кмет ще се окаже пророк и в близко време ще видим как из Бургаски залив плуват „бетоновози“.

Колко му е.

Способни и гениални хидроинженери и строители имаме предостатъчно. Ще бетонират българските териториални води като стой, та гледай.

Но ако ИИ, демек изкуственият интелект, имаше време1, щеше да напише и посвети едно стихотворение на всички тези бетонджии.

"Хей, наглецо, ти какво решил си с чука?
С тоя трясък и искри?
Аз ли? Бетон ще се излее тука
нов бетон по всичките скали"

 

 

 

 

 

Брей,  че то дошло и време за прогноза…

Днес ще разполагаме със слънчево време и максимални температури от порядъка на 27 градуса в Бургас и в региона. Ще духа слаб вятър, а плажът, концесионерите, министърът на туризма и стопаните на всичките брегоукрепителни и подпорни ще ви очакват с нетърпение.

Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...