време за прогноза 16 апр. 2020 2020-04-16 2020-04-16 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBckprIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--889198f400699236b614a5c7c74a7716ec260cec/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20171228_080529.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Абу да би мирно седяло, не би фурми яло

Той откак нашенският Ел Салвадор рече „Истина ви казвам, главната ми задача е да ви опазя живи“, успокоих Ся братя и сестри во Христе. Спасени сме. Е, не е казвал това за истината, ама сторете кръстния знак и вие като мен, пък кажете едно „Помози Бог“.

А Бог е милостив и помага или поне праща някой свой инструмент да разчисти добрите от лошите. Под инструмент в ръцете на Бог имам предвид сребърна лъжичка за всички, а не нещо друго или някой друг, опазил ме Бог. Една лъжица за всички, всички за една лъжица.

84 Ролс Ройса, йо, хо, хо и бутилка ром и три „Бентли“-та.

Нас цял живот някой ни спасява от нещо и вечно сме в състояние на ония, дето викали „Помооооооощ“ до прегракване и Неволята нито ги чула, нито ги видяла.

А „Бърза помощ“ поради морално остаряла материална база много често не е бърза и не може да окаже помощ. Как не са сетили и нея да я направят онлайн.

Онзи ден в Бургас едно момиче дори дари на медиците от „Бърза помощ“ калцуни, защото медиците там си слагали найлонови торби на нозете.  Момичето ги дари от сърце, но какво тук значи някаква си личност. Друг дарител се къпе в народната любов и за него хората говорят…

Ония древните гърци някога са много лоши, значи. Нямат си друга работа, ами хортуват едни такива песимистични слова. „Бойте се, викат, от даровете на данайците“.

Хич бива ли тъй.

Щото има дарители, които имат такъв размах, че „манастирът тесен за мойта душа е“, биха казали, ама не го казват.

Само тихо и скромно даряват у нас и зад граница, пък нищо не искат насреща. Освен малко фурми.

Тъй за няколко дена тайно полека, народът забогатя с фурми за няколко века.

В момента, ако не друго, по фурми на глава от населението сме на първо място на Балканите.

Дори може да се окаже, че в момента у нас има повече фурми в обръщение, отколкото родни ягоди.

Ами, естествено, бе тъпий Красимире, Красимире, още Калудов – ви чувам да казвате ПЛАМЕНно. То, сега не е сезонът на ягодите.

Добре де.

А фурмите са вкусна и питателна храна. Това не го казвам аз, а друг човек, който беше се засилил да докара „Тесла“ и „Хюндай“ у нас. Вместо това докара вкусна и питателна храна.  Хайде пробвайте да изядете един калник на „Тесла“. Фурмите са по-вкусни нали?

Вкусни, ама я, стойте 14 дни в карантина само на фурми. Ще ги ядете ли? Горкият министър на икономиката. Стои и преглъща на сухо тия екзотични плодове.

Абу да би мирно седяло, не би фурми яло. Това всяка пустинна камила може да ви го потвърди.

А това твърдение чухте ли го?

До края на април ще изпълним всичко необходимо, за да влезем в чакалнята на еврозоната.

Какво казваше онзи вожд и пръв учител Димитров, чието име скандираха като пощръклели комунистите от цял свят? „Колелото на историята се върти“

Ами, да…през януари ни казаха, че се отказваме да влизаме в чакалнята на еврозоната, а през април ни казаха, че до края на април пак ще се опитаме да влезем в чакалнята.

Върти се колелото на историята и като се вгледаме, виждаме, че са ни вързали за колелото и ни въртят, а около нас танцува Къци Вапцаров и пуска смешки. Но на нас не ни е смешно, а ни се реве.

Реве ни се, защото някои хора у нас плачат още за залповете на Аврора и искат да върнат пределните цени по магазините и борбата срещу капиталистите. Патриоти, сър!!!

Somebody Save Me, туй де, Ел Салвадорят каза, че в еврозоната се раздават трилиони евро, а извън еврозоната „буря кърши клонове и сабля ги свива на венец“.

„Но в бурята ще бъдем пак със теб народе мой“ и…в социалната изолация също.

Важното е тия неща да се обясняват всеки ден. Защото аз, например, не мога да си обясня защо след дъжд в багажника ми има поне 30 литра вода.  Голям дебит, голямо нещо. И автомобилните майстори не могат. Казват ми, че няма откъде да влезе вода в багажника. На теория е така, но на практика водата се плиска и ми изгни резервната гума.

Вода се плиска и извън новия водопровод в Перник.

И жетварки пеят нейде в полето от Цариграда  до Сръбско.  Пеят зад маските тез тъжни песни.

А премиерът вече ходи по вода край Перник. Ходи и на брифинг сутрин, а на обяд на магистралата, по полето и проверява носят ли маски хората. Носят. А по времето на злия Орешарски никой по улицата нямаше маски. Нито една маска нямаше тогава. Смятайте колко зле е било. А сега маски навред. И тестове. Оп, не навсякъде.

Те някои премиери и президенти се правеха на бабаити, ама сега диплят найлонови чували. А ние маски. Диплим и фурми.

Абсолютно съм сигурен, че имаме категорично повече бройки фурми, отколкото тестове.

Знаете ли защо харесвам предаването  „Мастър Шеф“ ? Защото там шефовете са трима и се уважават.

Споделят отговорността.

А в „Шоуто на Ел Салвадоря“  шефът е само един. В него е ножът, в него е хлябът, филията и свинската мас. И не се уважават с Летеца и с Другарката.

Тримата не могат да се дишат. Като орел, рак и щука, в някаква си слука.

Цялата история със спасяването на хората у нас , /туй, мотото „Главната ми задача е да ви опазя живи!!!“  е хубаво да си го избродираме на ковьорче/ми прилича на онова риалити шоу, в което хора с лошо изработени перуки се преструват на други хора и накрая свалят перуката и променят всичко към по-добро.

Проблемът при гологлавите се състои в това, че нямат какво да свалят след края на шоуто.

…моля? Каква е поуката ли?

Поуката е, че не трябва да слушате дърти мърморковци като мен. И още една поука. Не чакайте някой да ви спасява.

Какво казваше Остап Бендер? „Делото по спасяването на давещите се, е дело на самите давещи се“

Това последното за какво го казах? За да се направя на интересен, че съм чел Илф и Петров ли?

Ама, аз и Борис Акунин съм чел. Препоръчвам ви го горещо. Приключенията на Ераст Фандорин в императорска Русия са невероятни. После дошъл чичко Ленин, а очите му били едни такива добри. И така спасил руснаците от императора, че …и до днес вият на умряло.

От търговските вериги призоваха да се спре с този двоен стандарт…и питаха дали един министър не работи за един олигарх.

Това с двойния стандарт съм го изпитал на мой гръб. Когато Дженифър Лопес снима задницата си в близък план, цял свят и казва, че е супер секси. Когато аз изям една тава тирамису, жена ми казва, че задникът ми е голям и ме праща да хвърля боклука. Разделно.

„Да не нарушим европейските правила. Общият пазар трябва много внимателно да се пипа“

С десетата премиерска заповед приключвам днешната проповед.

Ха, улисах се, пък то станало време за прогноза.

Днес времето в Бургас и региона ще е бъде слънчево и тихо, със слаб вятър. Максималните температури ще достигнат 15 градуса.
Нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов

P.S За онзи от вас, който е стигнал дотук и е изчел всичко...Защо го направи? Чудя ти се на акъла и на търпението, друже мой...

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...