време за прогноза 23 март 2020 2020-03-23 2020-03-27 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdTVpIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--46d3b75fcf2dc84f061bc1f01c2d25a5dbd67d12/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20200214_083719.jpg

Burgas Reporter Ltd.

За яростта на партийните наколенки и за страха им от мисленето

По време на последните общински избори една от най-авторитетните журналистки в Бургас ми беше писала веднъж съобщение в социалните мрежи „Излез от …мрежата“ , условно казано.

Бяхме си поразменили някаква думи, в миг на яд и написах някакви идиотщини, но после и се извиних, защо осъзнах, че не съм изобщо прав. Дори изобщо не бях прав. Допуснах грешка. И тя прие извинението ми.

Тогава нервите ми се бяха почти скъсали от свръхтоксичната среда, от реките омраза и скритите и явни заплахи, които разни самонаети партийни наколенки ми отправяха.

Тогава, както и днес партийните чираци, които мечтаят да бъдат забелязани от партийните майстори, и затова налитат като харпии върху всеки, който си позволи да изрази мнение, различно от партийната повеля, ми посвещаваха бая, бая от ценното си слугинско време.

Днес е същото.

Днес тези клетници мечтаят за един водач, един народ, една партия, една мисъл…пардон без никакви мисли. Мисленето по време на извънредно положение е забранено, защото тогава не се мисли, а само се изпълняват заповеди.

А заповедите трябва да ги издава само един. Великият ръководител.

И ако някой само за миг си позволи да каже, напише или да помисли нещо различно, уха…тогава онзи гибелен гняв на Партията майка се стоварва върху него, носен на раменете на партийните слуги.

Колко пъти трябва да прелистваме историята, за да видим, че един човек не може да знае всичко? Не може да разбира от всичко? Колко пъти този влак на единоначалието трябва да дерайлира, за проумеем, че отборите, екипите, армиите побеждават врага, а не Сам Юнак На Коня?

Оставам с впечатлението, че клетите хорица с партийни наколенки, които са вечно на колене пред своя вожд, са забравили, че могат да мислят самостоятелно.

Но все пак се обръщам към тях с един призив. Татуирайте си това на ръката или на друго място, избродирайте си това на ковьорче „В дни на изпитание човешките мозъци са огромна сила“

Но с мозъците трябва да се мисли. Най-вече това. Приемете, че е напълно възможно някой да се сети за изход преди вас и да предложи решение преди вас.

Защото ако всички мислят, а не чакат на един единствен да им каже нещо, само тогава ще се намери решение.

Само със „Слушам и изпълнявам“ не се получава.

И нека всеки си върши работата, а?

Живи и здрави да сте.

Еее, ама то, станало време за прогноза.

Днес в Бургас и региона ще е студено, дъждовно, а температурите ще се понижат до около 7-8 градуса.

Нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов

 

P.S за съжаление снимката е архивна

 

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...