спорт 22 фев. 2020 2020-02-22 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdDAvIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--8a40ce926cbeb6de6bf1deb33d73e175df3da142/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_37046.jpg

Burgas Reporter Ltd.

В кръга на сензациите „Черноморец“ спечели първото си домакинство

„Черноморец“  спечели с 2:0 първия си домакински мач от пролетния полусезон в Трета "Югоизточна лига" срещу „Сокол“ Марково.

Головете за „акулите“ отбелязаха Милен Танев в 19 мин. и Александър Славейков в 39 мин. , а почти през цялото първо полувреме превъзходството им беше безапелационно.

До второто попадение се достигна след груба грешка на един от централните защитници и вратаря на гостите, които се сблъскаха един с друг и подариха топката на Славейков, който безмилостно опъна мрежата.

Но не само в тази ситуация, а през цялото време, докато беше на терена мощният таран притесняваше постоянно противниковата защита.

Двата отбора изиграха  отворен и приятен за гледане мач, в който домакините създадоха повечето чисти възможности за гол.

През второто полувреме играчите на Слави Костенски видимо понамалиха темпото, но въпреки това успяха да накарат в няколко ситуации вратарят на гостите да се намесва атрактивно.

Илюстрация за нарасналото самочувствие и пораснала класа на „Черноморец“  беше ситуацията в 68 мин. , когато Георги Цеков получи скрит пас отдясно в наказателното поле, изпревари защитниците на гостите и когато всички очакваха да центрира, той мощно стреля в близкия ъгъл. Малко не достигна на играча с N:77 да вкара майсторски гол.

Неслучайно Мишо Георгиев получи доста овации при смяната си с Мустафа Мустафа, тъй като и днес се отличи с немалко добри отигравания, пасове и отнети топки. Все пак всеотдайният  N: 87 едва ли ще разказва след години на внуците си точно този мач, защото при една от контраатаките на гостите фаулира свой съперник в гръб и получи жълт картон.

Що се отнася до играчите на „Сокол“ Марково, те се понравиха с открития си и техничен футбол, с който се опитаха да се противопоставят на своите съперници. По време на мача стана ясно, че в състава на гостите са интегрирани четирима футболисти от младежката им формация, което е факт, заслужаващ уважение.

Гостите загатнаха за своите възможности и добър потенциал на няколко пъти, като 43 мин. на първото полувреме техен играч отправи страхотен изстрел от пряк свободен удар в близост до гредата, пазена от Теменлиев.

А през втората част на няколко пъти осъществиха нелоши контраатаки, с които поставиха под напрежение бургазлии.

Добра оценка вероятно ще получат  за играта си днес Слави Шопов, Тодор Гочев, както и Жулиен Парушев. Аплодисменти заслужиха и всичките им колеги, които днес донесоха първите три точки в пролетния полусезон, а с оглед на сензационните резултати от първия пролетен кръг, успехът придобива още по-голяма важност.

В кръга на изненадите Созопол завърши 2:2 като домакин срещу "Атлетик" Куклен, силният отбор на Загорец загуби като гост с 2:3 срещу "Розова долина" в Казанлък, но големият футболен шок се случи в Пловдив, където един от най-големите претенденти за "Втора лига" "Марица" се срина с 1:2 срещу Несебър. 

Следващата седмица „Черноморец“ ще приеме отново в Бургас „Гигант“ Съединение.

Коментари

спорт ...


образование ...


здраве ...