време за прогноза 10 ноем. 2018 2018-11-10 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbkJPIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--cfd5b1db656e6822437aeb06e0c2edb3524129f8/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_33006.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Десетоноемврийски поличби, знамения, социологически проучвания и всякакви други глупости

Виж ти!!! Имаме годишнина. Пак е 10 ноември и отново в колективната памет изплува онзи далечен ноемврийски ден през 1989 год., в който другарят Тодор  Живков, Вечната Амбър на българската политика, беше свален от властта от своите другари  и другарки.

Излиза така, че тази дата е едновременно символ на абортиралото непорочно зачатие на българските надежди  за по-добър живот и на партийното предателство.

Тогава другарите и другарите забиха нож в гърба на своя най-голям другар, превърнаха се в госпожи и господа, запретнаха ръкави и започнаха да правят капитализъм от трупа на социализЪма.

То, у нас винаги е било така. Совите не са това, което са. Нали тъй се пееше в онази песен „Пустите клисурци, станали московци, а панагюрци, донски казаци“. 

Не е ли абсурдно. След толкова години преход , след толкова години въртене в кръг стигнахме дотам, където получихме солидно доказателство, че историята е колело и че единствената алтернатива на управляващата народняшка партия е партията столетница…

Според едни социолози управляващите и опозицията почти са с изравнени сили. Други пък твърдят, че управляващите водят с няколко процента. Намират се и социолози, които се кълнат, че другарите и другарките водят с няколко процента пред останалите. 

Я, се заслушайте и признайте дали не чувате онова гороломно „ха, ха, ха“ на другаря Тодор Живков.

Ако продължите да слушате шепота на времето, като нищо ще чуете и казаното от вожда и учителя Георги Димитров „Колелото на историята се върти и ще се върти до окончателната победа на комунизма“

Да беше уточнил другарят вожд и учител, че е имал предвид не колело, а вентилатор. 

У нас обаче окончателната победа на комунизма се отлага до второто пришествие, защото колелото на историята не се върти, тъй като обществената поръчка за ремонта му беше възложена на „наша фирма“, която пък я даде на подизпълнител, който пък продаде колелото за скрап и …

„Ха, ха, ха“ приземяване братче.

Време е да направите избор. Ще летите из облаците или ще стоите стабилно на земята. Не знаете ли, че стабилността изключва резките движения. Всеки жител на кое да е застояло блато по света знае тази истина. 

Така че всуе се морите с този ропот срещу по-високите цени на застраховката "гражданска отговорност". А и много е възможно рисунките на първобитните хора по пещерите да не изобразяват ловни сцени от Каменната епоха, а да са всъщност стикери за застраховка "живот" или застраховка "жилище" Не отхвърляйте възможността съмсем

Нали и на вас ви прави впечатление, че в момента в който омбудсманът Мая Манолова се качи на влак и ръководството на БДЖ подаде оставка.  Казаха го по телевизора, ама без да търсят връзка между двете събития.

Помнете ми думата. Ще започнат да я канят г-жа Манолова по села и паланки с надеждата ,че и там с появата и ще настъпи някакъв 10 ноември и нещо вечно или някой вечен ще бъде сменен.

Надежда тука всяка оставете. Надписът е поставен на вратата на гардеробната във фоайето на една държава на Балкански полуостров.

Стига глупости. Време е за прогноза.

Днес ще е предимно слънчево, а максималните температури ще достигнат 16 градуса в Бургас и в региона.

Нека е хубав денят ви

Автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...