време за прогноза 08 ноем. 2018 2018-11-08 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbVpPIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--fcec0275be80893ef6c2d68e21d58187facc7a7a/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_32981.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Отровният татул в торбите със спанак в магазините бил бонус -малус

От всякъде куцо и сакато обяснява и разяснява с пяна на уста какво е "бонус -малус" и колко важно е да го има или да го няма. Да се чуди човек как досега сме живели без него. В края на краищата отново се уверявам, че са прави онези счетоводители, които казват, че каквото и да ви говорят някои, става въпрос все за пари.
Ами, точно така си е. Пак ще плащаме повече за нещо.
Свиквайте.

Нормално е "Гражданската отговорност" да се превърне в лукс в държава, където гражданската безотговорност е начин на живот. 

Не знам как е при вас, но на мен ми звучи идиотски  идеята при покупка на стар автомобил купувачът да бъде наказан с по-скъпа застраховка, ако предният собственик е бил серсем и е правил безбройни нарушения. Логиката ми убягва, но както би казал Мечо Пух "Аз съм глупав и измамен. Аз съм мече без никакъв мозък" и затова сигурно нищо не разбирам.
Но пък в края на краищата промените се правят, не за да ги разбирам аз, а за да плащам повече. Аз. Вие също.

А татулът в торбите със спанак по магазините какво е? Типичен пример за български "Бонус-малус". Купуваш едно, получаваш друго.
Най-доброто обяснение, което някой би могъл да даде за това е футболният треньор Люпко Петрович, който при всяка издънка на един посинял от загуби отбор казваше "Играли сме добро, али немали сме шанса"
Така е и в живота. Купуваш спанак, а се оказва, че си купил татул...според телевизиите, които втори ден унищожават труда на всички български спанакопроизводители, защото от новините излиза така, че спаначено-татуленият коктейл се продава навсякъде.
Идиоти, сър- рекъл икономът на лорд Джон.

Бях много малък, когато по телевизията даваха филма "Татул". Спомням си ,че в него една зла свекърва отрови невинната си снаха, като я караше да пие вино, в което беше стрила зрънца татул. Е, всички създатели на новината за отровния спанак правят същото. Като зли свекърви убиват поредните български предприемачи, защото не се казва кой е сгафил, а се внушава, че всички са гадове.

Невероятно големи идиоти, сър - би казал икономът на лорд Джон.

Но кажете ми в коя сфера у нас не е така. Бонусът е за малцина, а малусът за мнозина. 

И знам, че не е по темата, ама управляващите да вземат да се замислят за приликите между "Един призрак броди из Европа" и "Омбудсманът Мая Манолова пътува из България с автобус и с влак". И двете съобщения са предхождали новини за революция.

А сега е време за прогноза

Ще бъде облачно, хладно и мъгливо. Максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат 16 градуса.
Нека е хубав денят ви и дано ви донесе много бонуси.

автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...