време за прогноза 13 сеп. 2018 2018-09-13 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBZzg1IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--fbeed87ede72f04e421c8fca868bda408b45e37e/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_32465.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Един намира Тесла в гората, а друг министър на кръстовище

Понякога съдбата е изключително гадна шегаджийка. Ето, на…да ви се похваля. Миналата седмица се сдобих с Тесла.

Чакайте ,чакайте…не бързайте да ми честитите.

Ходих до Индипасха и насред нищото в Странджа, на една поляна открих моята нова Тесла. Само че не беше Модел 3 . Дори не беше и Модел Х. Нито пък  Модел S.

Беше стара ръждива и крива тесла с очукана дръжка.

Ама, я взех. Такъв ми бил късмета. На един съдбата му носи автомобил от  Илън Мъск, а на мен престарял инструмент .

Сега се търкаля в багажника ми като спомен от поклонението ми в Индипасха.

На, като казвам, че край едно древно тракийско светилище съм намерил тесла, ще ме гледат по-така. То е като да откриеш министър на някое кръстовище.

Тесла и Тесла. Едно ударение разлика, ама...каква разлика.

Винаги е така. Ето на, и премиерът каза ,че иска да у нас да се откриват заводи за автомобилни части, а не ветрогенератори. Така каза, но те перките вече са навсякъде и енергията им гарантирано се изкупува. 

Много ми харесаха думите на финансовия министър, който обясни, че колкото по-богати ставаме, толкова по-скъпо щяло да става у нас.

Значи щом цените се увеличават, ние забогатяваме, така ли? Жена, като гледам цените в магазина, значи ние сме богати. Клати глава жена ми и се сърди, не ми вярва. Вярва на банковата си сметка, която показва други неща.

Ето, аз сега докато пиша тези глупотевини, пия кафе „Лаваца“. А някъде някой пие вода. Значи средно ние двамата с този някой пием дълго кафе, така излиза. И двамата сме богати потребители на кафе, така ли?

Гола вода сме и двамата, ако ме питате.

И реколтата от грозде била слаба, затуй щели да увеличат цените на гроздето. Правете каквото искате. Ние, българите ставаме все по-богати, а средният българин има най-голямото богатство - един прозорец и безброй звезди.

Днес е ДЕНЯТ. Денят, когато три оставки ще бъдат гласувани и трима министри ще се превърнат в депутати. Това понижение ли е или повишение? Как да го тълкуваме?

Днес никой не знае, днес никой не знае. Но пък се чу, че оставките няма да бъдат гласувани днес, а някога. Весело е, весело е в старата гора.

Представете си как някой ден излиза на мегдана някой водещ български политик , слага ръка на сърцето си и казва „Аз знам, че нищо не знам, но другите и това не знаят“

Не можете да си го представите ли? И аз.

Но имам сериозни съмнения ,че животът ни е пълен с примери за това ,че нищонезнаещи хора попадат на възлови позиции в държавата и се получава една голяма боза.

Това беше шега, бе. Тъпа, но шега.

Сега е време за прогноза.

Днес ще разполагаме със слънце, облаци, превалявания от дъжд, гръмотевици и максимални температури 24 градуса.

Е, нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...