време за прогноза 11 сеп. 2018 2018-09-11 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdTFNIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--611ada34b661c2d6304d9f7dea0bd9aa45cb7d25/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_32444.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Само в сериала "Убийства в Мидсамър" и в правителството Му се появяват нови и нови герои

Две неща са безкрайни и не свършват. Героите в сериала „Убийства в Мидсамър“ и новите и нови министри в правителството Му. И колкото и да ги отстраняват, все идват нови и нови. В сериала, де.

Да са ни честити новите министри и да им пожелаем успешен мандат. Да ,де..още не се избрани, но щом са обявени от премиера ,значи са избрани. Чиста формалност.

Виж увеличението на цената на природния газ с 14% е съвсем осезаемо, но млъкни сърце…сега няма да клатим стабилността я.

Жорж Ганчев, Александър Томов, Негово Величество, Яне Янев, Николай Бареков…общото между всички тях е, че изявиха желание да ни оправят. Някои за повече време, други за по-кратко,  а един дори фиксира точен срок от 800 дни. После като се размърморихме, че всичко е по старому и ни вика „Сменете си чипа“

Но понеже има липса на квалифицирани кадри, си стоим все със стария чип. Стабилно си стоим със старите чипове и сменяме само сегиз тогиз някой министър.

Пък един от вицепремиерите казва ,че един от новите министри бил малко тъй млад. Пък той на 47 години. Брей, че то и аз почти съм млад значи по туй летоброене, щото съм има няма само четири години по-стар от младия министър. Хвала на този вицепремиер. Тъй ме зарадва с туй подмладяване.

Загледах се в някакво аграрно предаване, в което млади левенти първо разбиваха сандъци с чук, после мятаха брадви, след туй рязаха дъски, пък накрая ги забиваха с пирони. Пък  водещите ги питаха някакви въпроси от учебниците за 8-9 клас по история и левентите бая се изложиха. Не знаеха повечето отговори. 

А аз пред телевизора отговорих на всичките въпроси. Вярно, аз дъски не мога да режа, ама историята я поназнайвам. И от уроците по история съм научил, че ако начело на една държава се възкачи мускул, а не мозък, накрая държавният организъм се спихва.

Туй сега за какво го казах, а? Ей, тъй ми се изплесна от езика, ще прощавате.

Чувам, че от левицата искали оставките на цялото правителство, демек викат им „Стани куме, да седна“

Да, де. То, Сульо и Пульо иска да е министър на европредседателството, ама не може. За това се иска размах, мащаби в мисленето и …ъъъ…абе, иска се много.

И тия от левицата искат да ни оправят. Ама, не се гаси туй ,що не гасне и не се оправя непоправимото.

Иначе казано непоправими сме. 

Едно време мечтателите мечтаеха да оглавят Солунската митница, а сега мечтаят да спечелят обществена поръчка. 

Чудя се ако величеството беше обещал, че ще ни оправи за 8000 дни, дали щяха да го изберат? 

8000 дни оправяне??? Ще боли ли? Я, се качвайте на неуморния.

Мярнах някъде из социалните мрежи снимка на един вицепремиер с кожен силяхлък и в него забучени нож и пищов. Не във войводата, бе!!! В силяхлъка. 

Изглеждаше адски бутафорно. Смехотворно. Абе,…бива ли така, бе!!! Ама, може ли тъй да се излагате, бе!!! Няма ли кой да им каже на тия самодейци, че войвода без мустаци няма…Другият път да си турне едни фалшиви мустаци и всичко ще е наред. То, без това всички знаем, че българският политически патриотизъм е фалшив, ама поне да е по-така старателен.

Чувам, че моите съграждани от Бургас са готови да се хванат за косите заради крайбрежната алея в Морската градина. Дали да бъдела за пешеходци, дали да бъдела за велосипедисти. 

Угода няма,ей. Една алея, мераклии много.

Ако бях общински съветник, щях да предложа крайбрежната алея в Бургас да стане платена. Да бе. Да я направят платена алея и за пешеходци и за велосипедисти и за кучета…1 лев за един час разходка или да я дадат на концесия. Бързо ще се отвори място. Басирам се, че ще опустее.

Като плажа. Птиците отлитат на юг, а чадърите остават. Зер  все някой ще плати по пет лева.

Много ми хареса начинът, по който националният отбор по футбол победи отборите на Словения и на Норвегия. 

Играта ни беше грозна като смъртта, но пък ние в края на краищата не сме префинени естети, а българи юнаци.  То, ако беше лесна работа и Бразилия щеше да играе в този турнир. Тъй де, в Лигата на нациите място за лигльовци няма. Какво??? Бразилия не била в Европа ли? Добре, де…тогава в българския отбор Лудогорец, оле…защо бразилците са повече от българите?

Чувам в магазина под блока разни съкварталци  с разни идеали да обсъждат кой щял да бъде следващият олигарх, дето ще стане зян на спецпрокуратурата. Ама, много кръвожадни тия хора, бе. Уж пазаруват по 100 грама имитиращ продукт на сирене, а иначе го раздават топ политолози. Да ги питам аз защо си хвърлят фасовете от цигарите по плочника пред блока. Направо ще сезирам органите на реда, ей!!!

Не ви знам вас, но дъщеря ми ми е наредила да направя тази седмица тирамису.  И няма не искам, няма недей.

Ако някога поставят условие пред новите министри да могат да правят тирамису, да ви кажа честно, тогава аз съм готов. 

За друго мога да не ставам, ама за туй ставам. За правене на тирамису, бе. Не за министър.

Притрябвало ми е да оглавявам министерство. От левицата веднага ще ми поискат оставката и от десницата също.

Ей, спомням си, че едно време в началото на 90-те стотици хиляди хора се включиха в митинга на СДС в столицата, а сега има стотици хиляди десни лидери, които воюват помежду си, а не с левицата. Спомняте ли си как пееха? „Времето е наше“  Пък накрая се разделиха на наши и ваши и останаха назад във времето.

А на професионалните патриоти като им изтече срокът на годност и като им изтече времето, кои ще ги заместят в управляващата коалиция? Не смея да мисля кой ще ни оправя тогаз.

Абе, я, да си крепим стабилността, а? 

Ама, само за протокола на тоя вицето коженият силяхлък му стоеше на корема като бар плот. 

Айде, стига толкоз, че ще метем…

Време е за прогноза за времето.

Днес в Бургас и в региона ще разполагаме с облаци, слънце и може би леки превалявания, но пък максималните температури ще достигнат до 27 градуса.

Нека е хубав денят ви

автор: Красимир Калудов
Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...