време за прогноза 14 юни 2018 2018-06-14 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdEJLIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--0c3d217b35b3d98a5ed71dc23089aabde8c79036/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_31616.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Не е истина каква гадост щеше да е, ако политиците у нас говореха истината, истината и само истината

Средният българин денонощно обвинява родните политици във всички възможни грехове. Изкарва ги по-черни от дявола. Чуди се откъде са дошли тия изедници и серсеми, а забравя, че те са…как го казваха…предствителна извадка от народонаселението в Отечество любезно, как хубаво си ти. Демек представляват средния българин. Той е като тях и те са като него.

Ама, да сте чули някой да каже чистосърдечно „JE SUIS Barekov“  или „JE SUIS Мareshki“, демек аз съм Марешки или аз съм Бареков. Нищо подобно.

Дори една приятелка казва за себе си „Аз съм господарката на Вселената“, вместо да каже JE SUIS CECKA …Не бе не е ЦСКА. Би трябвало да е „Аз съм Цецка Цачева“ на развален френски.

За какво ви пиша тия глупости ли?

Ами, защото разсъждавах за истината и за това, че всъщност ние българите не искаме да ни казват или показват истината.

Представете си такъв дебат в нашия сенат.

Опозицията : Пари има ли

Управляващите : Пари няма

Опозицията : А какво да правят бедните

Управляващите : Да го духат бедните

Опозицията: Не ви е срам

Управляващите: Не ни е срам, но пари няма. Изхарчихме ги

Опозицията: Ами, вземете кредит, но ще си разделим усвояването му

И т.н

Сигурен съм, че и управляващи и опозиция ще ме анатемосат заради този въображаем дебат и ще кажат, че това не е възможно и те са национално отговорни управляващи и опозиция.

Аз пък си мисля, че ако управляващите и опозицията говореха само истината…ами управляващите трудно биха останали на власт, а опозицията трудно би получила мандат за управление.

Затова те говорят…ами, говорят политически коректно. 

Но нека сложим ръка на сърцето си и да признаем, че истината не винаги е приятна за слушане или за гледане.

Още се сещам как жена ми преди време понечи да ме снима за архивите и ми каза „Прибери си корема“

А аз се сепнах от тази истина, защото преди това го бях уж незабележимо прибрал…Ами, явно е било незабележимо прибиране, щом тя е забелязала шкембака ми.


Тази сутрин бягах по плажа и зърнах едра, внушителна матрона в състояние на пълен дибидюс…гола като …като Голата Маха от онази картина, която видях в музея „Прадо“ в Мадрид. Накъдето погледна, все тя и все гола.

И аз преплетох крака, защото трябваше да прибягам на прибежки и припълзявания точно покрая нея.

Но Голата Маха милостиво загърна царствените си телеса с огрома хавлиена кърпа и …

…и скри голата истина, а аз вир вода преминах покрай нея със съхранени морални устои

Глупости!!! – ще кажете вие и ще ме питате „Ами, ако на плажа пред тебе някое чисто голо супер маце правеше утринна гимнастика, пак ли щеше да мрънкаш и да не гледаш, лъжец такъв“

Истината е, че пак нямаше да гледам тази голота, защото сутрин бягаме с жена ми.

А съм погледнал, а ме е скалпирала.

Но аз за истината ви говорех. Понякога истината трябва да остане загърната в дебела хавлия.

Макар че има и дебелокожи типове, на които не им пука от нищо и никого. Днес са депутати , утре телевизионни водещи или обратно и после пак същото. Или пък днес са от една партия, утре от друга и като ги питат какво ще кажат хората за тези им прелитания от цвят на цвят, отговарят, че всичко, което правят, го правят в името на своите избиратели. 

И знаете ли? Те си вярват и им е все едно дали вие им вярвате.

Но млъкни сърце.

А сега е време за прогноза…за времето.

Днес ще се радваме на 26 градуса максимални температури в Бургас и в региона, ще бъде слънчево,но ще има и променлива облачност. Пратете някоя снимка на морето на софийските си роднини и приятели. Ще ги зарадвате.

Нека е хубав денят ви

Автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...