време за прогноза 09 май 2018 2018-05-09 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdFpKIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--d7846b8333b887ddb44b45dc82ec5761bb8d75b5/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_31256.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Девети май дава на българите любим повод да се хванат гуша за гуша

Днес животът ни поднася на нас българите поредната прекрасна възможност да се хванем гуша за гуша.  

Половината от нашите сънародници ще славославят с пламък в очите Червената армия, която ни е освободила от фашистката власт и ни е донесла свободата и България разцъфтяла като „яблани и груши“ . ще поднасят цветя пред паметници на войниците на СССР и ще обясняват, че делото им не е забравено.

По същото време други българи ще проклинат съветската армия окупаторка, която е стъпкала с ботуша си България, дала е властта в ръцете на комунистите, които са избили цвета на нацията, отнели са собствеността от предприемачите и ни е хвърлила во веки веков в руска орбита, от която не можем да се измъкнем вече толкова време.

И точно днес нашите народни водачи ще се дърлят на мегдана и ще показват, ще обясняват, ще доказват колко много обичат или колко много мразят Русия.

Едните народни трибуни ще обясняват, че 9 май е ден на победата на Червената армия над Германия на Хитлер.

Другите ще обясняват, че това е ден на обединена Европа.

Едните ще се кълнат рано сутринта пред портрета на вечната Амбър на руската властта, другаря Путин и тайно ще сторят един метан пред портретите на другарите Ленин, Сталин, Хручшов, Брежнев, Горбачов…не, не сакън, не на тоя Горбачов, защото той предаде заветите на другаря Ленин и Сталин.

Другите ще се самоопределят като последователи на Чърчил, Рузвелт или на Рейгън и Тачър или на друг символ на Запада.

И така цял ден на 9 май русофили и русофоби ще се псуват, ругаят, заплашват и проклинат без да се замислят дори за миг, че преди всичко са българи.

Пак се сещам за онова мъдро прозрение на Станислав Стратиев, че така и не случихме нито на поробители нито на освободители.

И затова цял живот целуваме нечия чужда ръка или нечий задник и сме силно наведени… или надупени в зависимост от гледната точка.

А по повод на всички препирни и скандали, които поражда 9 май у нас бих казал следното.

Дори от уроците по география става безпределно ясно, че България е част от Европа, а не от Азия или от Евразия….туй понятие Евразия група съветски учени ли са го измислили?

Както и да е. Време е за прогноза.

Днес на тази знаменателна дата максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат 23 градуса. Ще има кратки превалявания от дъжд, съответно ще има облаци и тук таме слънце.

Нека е хубав денят ви, където и да сте в свободна България.

Автор: Красимир Калудов

 
Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...