време за прогноза 04 май 2018 2018-05-04 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcmRKIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--929ab7615ca359e2649a8b11d9a686efa74cbc99/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_31208.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Кой ще се сети да свика референдум за излизане на България от Слънчевата система

Какво е ирония на съдбата? 

Пълно е около нас с такива …хм…иронични съдбоносни примери. 

Сещам се как преди време  един роден политик, облечен със светъл шлифер, поведе митинг срещу НАТО, а след някоя друга година, същият този политик в тъмен официален костюм положи подпис за присъединяването на страната ни към военната организация.  Найс, а?- както би казал Коцето Калки.

Онзи ден върху мозъчните вълни на един друг политик до всички нас отново доплува идеята за референдум за излизане от НАТО. Не че е пацифист, ами безсмислено му изглеждало на човека. Сигурно има план „Б“. за да не останем съвсем без защита, току виж покани няколко батальона малки зелени човечета, които вежливо да ни присъединят към друга държава.

Съдбовна ирония…а?

Не са един или двама българските народни трибуни, които са се посветили на мечтата си България да излезе извън Европейския съюз. Не било хубаво там за нас според тези народни трибуни. Пак според същите много по-хубаво щяло да ни бъде в някаква евразийска съблекалня  заедно с руси, белоруси, казахстанци и… още няколко такива особено щастливи нации. Защо съблекалня ли? Защото по навик ние обичаме да се събличаме, по-точно да си сваляме гащите.

Станислав Стратиев казвше, че не случихме нито на поробители, нито на освободители.

И на народни трибуни май.

Не знам дали в евразийската съблекалня хората са щастливи, но нашенските им симпатизанти така ни казват. Че са.

Но въпросните родни политици така и не се решават да дадат личен пример и да се изнесат от Мила Родино , ти си земен рай със своите семейства и сподвижници и да ни покажат как се справят в в мечтаната от тях обетована евразийска земя.

Вместо това са си тук. Заедно с нас. И обясняват, че ни представляват.

Пред кого? 

Днес ще имаме променлива облачност и максимални температури от 20 градуса в Бургас и в региона. Не се оплаквайте. Ако беше много горещо и прекалено слънчево ,току виж някой слънчасал политик щеше да обяви, че е готов да свика референдум за излизане на България от Слънчевата система. Тъпо ли ви звучи? 

Ооо, не подценявайте народните ни трибуни. Ако са добре мотивирани или внезапно прогледнали в правилната посока, то те са готови на всичко.

Загубих ви времето аз с моите брътвежи. Но това е лошото на ЕС. Всеки може да си говори всичко и аз в това число. Виж в  Евразия говори един и всички останали слушат. Къде къде е по-лесно, а.

 автор: Красимир Калудов

 
Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...